پس از آن که رهبر جمهوری اسلامی با اما و اگر موافقت خود را نسبت به بازنگری در قانون اساسی ایران مطرح کرد، اینبار یک نماینده مجلس از جمع آوری بیش از صد امضا در نامه درخواست بازنگری قانون اساسی از آیت الله خامنهای خبر داده است.
یک عضو فراکسیون مستقلین ولایی روز دوشنبه ۶ خرداد به خبرگزاری ایلنا درباره درخواست بازنگری در قانون اساسی گفت که بیش از صد نماینده درخواستی را در این باره امضا کردهاند و اگر امضای این نامه به بیش از ۲۰۰ امضا برسد آنموقع این نامه به رهبر جمهوری اسلامی داده خواهد شد.
عزتالله یوسفیان ملا یکی از موارد درخواستی در این نامه را بررسی بازگرداندن سمت «نخستوزیر» با توجه به «شرایط فعلی» عنوان کرده و گفته است که در صورت نیاز این موضوع قابل بحث است که نخست وزیر از مجلس بیرون بیاید یا از سمت رئیسجمهور معرفی شود یا اینکه از طریق نظام انتخاباتی باشد.
یوسفیان نیاز به تشکیل «مجلس اعظم» را از دیگر موارد مطرح شده در این نامه عنوان کرده است. منظور از مجلس اعظم همان مجلس سنا است که این نماینده نام مجلس سنا را «شاید ناخوشایند» توصیف کرده و گفته است که می توان به جای آن مجلس اعظم را در نظر گرفت.
اولین بار موضوع بازنگری در قانون اساسی زمستان سال گذشته از سوی علی لاریجانی، رئيس مجلس ایران، مطرح شد. لاریجانی گفته بود که رهبر جمهوری اسلامی دستور داده «اصلاح ساختارهایی در کشور» انجام گیرد.
رهبر ایران چند سال پیش هم گفته بود امکان تغییر نظام سیاسی ایران از ریاستی به پارلمانی وجود دارد.
آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در خرداد امسال درباره بازنگری در قانون اساسی گفته بود که «ساختار» قانون اساسی ایران «خوب» است، اما این ساختار باید «کم و زیاد» شود.
در صورتی که بازنگری در قانون اساسی انجام شود، این برای دومین بار در تاریخ جمهوری اسلامی است که چنین اتفاقی رخ میدهد. در بازنگری اول قانون اساسی ایران در سال ۶۸، برخی پستها همچون نخستوزیری حذف و اختیارات مقام رهبری بیش از پیش شد.
براساس قانون اساسی ایران، بازنگری در قانون اساسی با دستور رهبر جمهوری اسلامی انجام میشود.