انتشار نامه سرگشاده در ادبیات سیاسی به منزله اعلام مواضع، گشودن راهی برای مذاکره و یا پایان اتحاد است. شاید همه این گزینه ها در ایران ۸ ماه گذشته وجود داشته که نامه های سرگشاده بسیاری و اغلب خطاب به رهبر جمهوری اسلامی بی آن که پاسخی داشته باشند منتشر شده است.
از زمان تأسیس جمهوری اسلامی و بویژه شکل گیری اقتدار روحانیت به عنوان رهبران بلامنازع جمهوری اسلامی، اصولا نوشتن نامه سرگشاده به رهبر جمهوری اسلامی یک جرم نانوشته تلقی می شود و نویسنده آن باید در انتظار بازداشت و زندان باشد.
هاشمی رفسنجانی و مهدی کروبی از جمله سیاستمدارانی هستند که در ۸ ماه گذشته به رهبر جمهوری اسلامی نامه سرگشاده نوشته اند و اکنون به این فهرست نام همسر مهدی کروبی هم اضافه شده است.
فاطمه کروبی که همسر و فرزندانش در مراسم ۲۲ بهمن مورد ضرب وشتم قرار گرفته اند، در نامه به رهبر جمهوری اسلامی از شکنجه فرزندش علی در یک مسجد پرده برداشته است.
وی در نامه اش می نویسد پسرم علی را به جرم نانوشته حفاظت از پدرش دستگیر کرده و به مسجد امیرالمومنین منتقل کرده اند. هنگامیکه اسامی بازداشت شدگان را می پرسند و به هویت او پی می برند، او را از جمع جدا کرده و به شدت کتک می زنند. خانم کروبی تصریح می کند که جمعی اوباش امروز به نام ضابطان قضایی و مسئولان امنیت از هیچ عملی در حق مردم فرو گذار نمی کنند.z
وی در ادامه نامه در حالی که از چند نقطه استفاده کرده، بدون نام بردن از فعل «تجاوز یا آزار جنسی» می گوید که در خانه خدا فرزندم را تهدید کرده اند و حتی در هنگام شکنجه از او فیلم گرفته اند و مأمور شکنجه در هنگام انتقالش به مقر شهید مطهری با صراحت گفته اگر یک روز دیگر اینجا بودی جنازه ات را تحویل خانواده ات می دادیم.
خانم کروبی به رهبر جمهوری اسلامی نوشته تا دیر نشده به دادخواهی فرزندان بی نام و نشان این کشور بویژه دستگیر شدگان جوان برسید.
پیش از آن که مثل کامران ها و محسن ها ی دیگر در زیر شکنجه این
افراد بی مسئولیت جان دهند از مسئولان قضایی بپرسید که چرا به جنایت آمران و عاملان کهریزک و سایر بازداشتگاهها رسیدگی نمی کنند.
در حوادث پس از انتخابات ایران شکنجه و آزار جنسی برای اولین بار از سوی مهدی کروبی در نامه ای خطاب به هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس مجلس خبرگان فاش شد.