لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۰

جروزالم پست: در آستانه تحریم جدید، نفتکش‌های ایرانی مخفیانه به انتقال نفت ادامه می‌دهند


نفتکش‌های ایرانی پس از ترک بندرهای این کشور دستگاه جهت‌یاب را خاموش می‌کنند تا ردیابی آنها غیرممکن شود.

یک تیم که کارش ردیابی نفتکش‌های حامل نفت خام است اعلام کرد دو ماه پیش۲ تا ۳ نفتکش را شناسایی کرده است که پس از ترک ایران راهی مثلا سوریه شده اند.

از آن زمان تا ماه جاری(اکتبر) تنها چند نفتکش به صورت آشکار بندرهای ایران را ترک کرده اند.

جروزالم پست با اشاره به فعالیت تیم دو نفره سمیر مدانی و لیزا وارد، فعالیت این تیم را بسیار با اهمیت تلقی کرده و می نویسد که این تیم با استفاده از ماهواره، نفتکش هایی را که دستگاه ردیاب خود را خاموش کرده اند، شناسایی می کند.

سمیر مدانی به جروزالم پست گفته است از اوایل اکتبر تا نیمه ماه، این تیم توانسته است انتقال مخفیانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت ایران را ردیابی کند.

دولت ترامپ، آن چنان که مایک پامپئو وزیر خارجه در ماه ژوئیه اعلام کرد، درنظر دارد از ماه آینده با اعمال تحریم‌های مرحله دوم، صادرات نفت ایران را به صفر برساند. در ماه سپتامبر آقای پامپئو از برخی معافیت ها در این باره سخن گفت اما تاکید کرد آمریکا انتظار دارد همه کشورها خرید نفت خام از ایران را به صفر برسانند یا انتظار تحریم‌های آمریکا را داشته باشند.

در ماه مه امسال صادرات نفت ایران به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین حد پس از امضای برجام در سال ۲۰۱۵ بود.

از زمان اعلام خروج آمریکا از برجام در ماه مه دولت ایران نیز به ترفندهای تازه ای دست زده تا صادرات نفت را ادامه دهد از جمله صادرات نفت به چین با نفتکش های خود و دادن تخفیف عمده به خریداران. گفته می شود صادرات نفت ایران تا حد ۷۰۰ هزار بشکه در روز سقوط می کند.

در حال حاضر خریداران نفت ایران به چین، هند و ترکیه محدود می شوند. اخیرا اتحادیه اروپا، کرواسی، یونان، اسپانیا، و ایتالیا هم مقدار محدودی نفت از ایران خریده اند. امارات متحده عربی هم خریدار گاز مایع ایران است.

این تیم دو نفره می گوید با استفاده از فناوری های پیشرفته، بهتر می توان نفتکش های ایران را که با دستگاههای ردیاب خاموش به انتقال نفت اقدام می کنند، ردگیری کرد. اما به گفته این تیم، خاموش کردن دستگاه ردیاب نفتکش ها بسیار خطرناک است و ایمنی بسیاری از شناورها را در معرض خطر قرار می دهد.

مدانی می گوید ایران تنها کشوری نیست که مخفیانه و با خاموش کردن دستگاههای ردیاب نفتکش ها به انتقال نفت اقدام می کند.

روسیه، آنگولا و کشورهای دیگری نیز که به اسرائیل نفت می فروشند اما نمی خواهند این فروش را علنی کنند از همین شیوه خطرناک استفاده می کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG