بلومبرگ در گزارشی نوشت: ایران زیر سایه تحریم های نفتی قریب الوقوع آمریکا دوباره به استراتژی که در تحریم های قبلی استفاده کرده بود، روی آورده است: ذخیره کردن نفت در ناوگانی از نفتکش ها.
استقرار نفتکش های شناور در آب های ساحلی ایران از موثر بودن تحریم های جدید دولت ترامپ حکایت دارد. تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران ۱۳ آبان آغاز خواهد شد، اما خریدارانی مانند فرانسه، کره جنوبی و دیگران از پیش به شدت از واردات خود از ایران کاسته اند.
هری چیلینگوییریان، رئیس استراتژی کالا-بازار در «پاریباس بی ان پی»، در لندن، می گوید: «با افزایش تاثیر تحریم های آمریکا طی ماه های آینده می توان در انتظار افزایش شمار انبارهای شناور ایران بود.»
در حال حاضر، بیشتر نفتکش ها که همه به ایران تعلق دارد برای چند هفته نفت خام را در خود نگاه می دارند. در تحریم های سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ این نفتکش ها ماه ها در سواحل ایران شناور می ماندند. تقریبا تمام مشتریان نفتی ایران خرید ماه اوت خود را کاهش داده اند.
طی دو هفته و نیم گذشته، دست کم پنج تانکر نفتی در ساحل ایران شناور بوده اند. در سه روز گذشته، دو ابرنفتکش یا شناورهای نفتی بسیار بزرگ به آن ها پیوستند تا مجموع نفت شناور ایران در بنادرش به ۱۳ میلیون بشکه برسد. شش نفتکش در نزدیکی جزیره خارک لنگر انداخته اند و هفتمی کمی دورتر در نزدیکی سکوی نفتی سروش است.
دو نفتکش دیگر حامل سه میلیون بشکه «کندانسه» یا میعانات گازی هفته ها در نزدیکی دوبی بوده اند.
ایران در آغاز سال ۲۰۱۶، در پی لغو تحریم ها، به طور متوسط روزانه سه میلیون و هفتصد هزار بشکه نفت تولید می کرد که یک میلیون بشکه بیشتر از زمان تحریم های قبلی است.
انتظار می رود صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر به طور متوسط ۱.۵ میلیون بشکه در روز باشد. صادرات نفت ایران در ماه آوریل و مه حدود دو میلیون هشتصد هزار بشکه در روز بود.