چاينا پست زيرعنوان "اثرتحريم ها برايران" می نويسد ايران برای آنکه مشتريان را به خريد نفت خود جلب کند مجبور به دادن تخفيف هائی شده است که نشان از شروع تاثيرگذاری تحريم هائی دارد که اخيرا توسط آمريکا و سازمان ملل متحد وضع شد.
تحريم های جديد اقتصادی، که انجام امور بانکی و مالی را با تهران برای کشورها و شرکت ها دشوار ميکند، بعضی از خريداران بين المللی از جمله هند، چين و ژاپن را برآن داشته است که برای تامين نفت مورد نيازشان سراغ بازارهائی ديگر بروند.
ايران با ارائه تخفيف هائی کلان در قيمت نفت خود واکنش نشان داده است.
ارقامی که وزارت نفت منتشر کرده است نشان ميدهد تهران نفت را به مشتريان اروپائی معدودی که باقی مانده اند، بشکه ای ۳ تا ۷ دلار ارزانتر از ديگر کشورهای توليد کننده نفت می فروشد.
اکبر ترکان، مقام ارشد پيشين دروزارت نفت، که اکنون در مرکز تحقيقات استراتژيک است، ميگويد فعلا نگرانی ما فروختن نفت است نه قيمت آن.
درهمين حال ايران اکنون فعالانه در جستجوی مشتريان جديد است.
حجت الله غنيمی فرد معاون مديرعامل شرکت ملی نفت ايران ميگويد خريداران بالقوه از اين پس ملزم به امضای قراردادهائی درازمدت نيستند.
تحريم های جديد، حتی در چنين وضعيتی، خريداران بالقوه را با دشواری های بيشتری از نظر کسب اعتبار لازم برای خريد مواجه ميکند. بعلاوه شرکت های بين المللی بيمه برای بيمه چنين محمولاتی روز بروز تمايلی کمترنشان ميدهند.
دست آخراينکه انتقال پرداخت ها به ايران از طريق سيستم بين المللی بانکی نيز، با توجه به وضع تحريم های جديد توسط سازمان ملل متحد، سخت تر شده است.
احمد قلعه بانی مدير عامل شرکت ملی نفت اخيرا گفته بود توليد نفت قريب ۳ ميليون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز است. اين رقم ۱۰۰ هزار بشکه از سهميه مجازايران به عنوان يک عضو اوپک بيشتراست. اما منابع آگاه در وزارت نفت ميگويند توليد روزانه از آغاز سال ۲۰۱۰ بطور متوسط يک ميليون و ۶۰۰ هزار بشکه بوده است که يک ميليون و ۹۰۰ هزار بشکه آن مختص صادرات است. اين ۲ ميليون و ۶۰۰ هزار بشکه کمتر از نفتی است که ايران در سال گذشته صادر ميکرد.