در حالیکه عربستان و سه تولید کننده دیگر نفت در قطر برای جلوگیری از کاهش قیمت بر سر ثابت ماندن تولید به توافق رسیدهاند، ایران اعلام کرده است که تولید نفت خود را ۷۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد داد.
خبرگزاری بلومبرگ، شنبه ۲۰ فوریه با اشاره به سقوط قیمت نفت، عرضه بیش از تقاضا، بی ثباتی در بازارهای نفتی جهان، فروش اولیه سهام شرکت آرامکوی عربستان سعودی، چند دستگی در اوپک، استفاه از انرژیهای بازیافتی و فن آوری تولید نفت غیرمتعارف نوشته است که صنعت نفت با بحرانی وجودی روبرست.
بلومبرگ در آستانه نشست نفتی هفته آینده رهبران نفتی جهان در هوستون تگزاس، موسوم به هفته "سرا"، که آنرا به نوعی با تشبیه به مجمع جهانی اقتصاد در داووس، مجمع جهانی نفت لقب دادهاند، نوشته که نظام جدیدی در صنعت جهانی نفت حکمفرما شده است.
احمد علوی استاد اقتصاد دانشگاه در سوئد نیز گفت که عرضه بیش از تقاضا، انرژیهای بازیافتی و فن آوری تولید نفت غیرمتعارف صنعت نفت را به چالش گرفته است.
با وجود آنکه بسیاری از تحلیلگران عرضه بیش از تقاضا را یکی از عوامل اصلی بیثباتی بازار نفت میدانند، وزارت نفت ایران روز چهارشنبه ۲۹ بهمن ماه اعلام کرد که توافق ۴ جانبه نفتی دوحه را نمیپذیرد و قصد ندارد تولید نفت خود را ثابت نگهدارد.
در همین رابطه رکن الدین جوادی، معاون وزیر نفت به شانا، سازمان خبری وابسته به روابط عمومی وزارت نفت، گفت که ایران به همه مشتریان سنتی و جدید نفتی خود اطمینان داده است تا نیاز آنها را تامین کند.
او یکی از چالشهای نفتی ایران در پساتحریم را بازپس گیری سهم از دست رفته ایران در بازارهای جهانی اعلام کرد و گفت که برای رسیدن به این هدف، تهران باید در کوتاه مدت تولید روزانه نفت خود را ۷۰۰ هزار بشکه افزایش دهد.
آقای جوادی گفت چنانچه قیمت نفت به بشکه ای ۵۰ دلار برسد، در ازای افزایش هر یک میلیون بشکه نفت صادراتی ۳۷ میلیارد دلار به درآمد نفتی ایران افزوده خواهد شد.
ایران که مشتریان خود را در پی تحریمهای بین المللی از دست داده بود، از دی ماه گذشته که لغو تحریمها اعلام شد، قراردادهای جدید نفتی به امضا رساند و طی هفته گذشته نخستین محمولههای نفت خود را پس از تحریم به اروپا صادر کرد.