لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۳

احمدی نژاد: پیشنهاد ایران یک «فرصت تاریخی» برای رییس جمهوری آمریکا است


رییس جمهوری اسلامی ایران از روسیه و آمریکا خواسته است معاوضه سوخت اتمی را قبول کنند.

محمود احمدی نژاد روز چهارشنبه در سخنانی که از تلویزیون پخش شد هشدار داد این معاوضه آخرین شانس برای برطرف ساختن رویارویی اتمی خواهد بود. او همچنین آن را بزرگترین فرصت برای پرزیدنت اوباما توصیف کرد.

اوهمچنین گفت این پیشنهاد یک «فرصت تاریخی» برای رییس جمهوری آمریکا فراهم می آورد.

دولت آمریکا پیشنهادی را که بر اساس آن ایران بخشی از اورانیوم کمتر غنی شده خود را در برابر دریافت سوخت با غنای بالاتر به ترکیه خواهد فرستاد، رد کرده است.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه آن را «ترفند آشکار» ایران برای پرهیز از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد نامید.

احمدی نژاد از روسیه نیز به دلیل حمایت از تحریم های بیشتر علیه ایران انتقاد کرد، و مسکو را به تسلیم شدن به فشارهای آمریکا متهم ساخت.

مشاور ارشد سیاست خارجی روسیه آنچه را «عوام فریبی سیاسی» ایران نامید تقبیح کرد و گفت روسیه همیشه در راستای منافع ملی خود عمل کرده است.

روز دوشنبه، ایران نامه ای به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه داد که طرح ارسال ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم کمتر غنی شده به ترکیه را در برابر دریافت اورانیوم با غنای بالاتر تشریح می کرد.

طرحی که با میانجیگری ترکیه و برزیل، تهیه شد، به طرح های گذشته که سوخت اتمی برای ایران فراهم می آورد شباهت دارد، در حالی که مقدار اورانیومی را که تهران می تواند برای تولید اسلحه به کار برد محدود می کند.

اما هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه شنبه در پکن به خبرنگاران گفت در طرح ایران «کمبودها و کاستی هایی» وجود دارد که نگرانی های جامعه بین المللی را برطرف نمی سازد. او توافقنانه را یک «ترفند آشکار» برای پرهیز از اقدام شورای امنیت نامید.

لوئیز ایناچیو لولا دا سیلوا، رییس جمهوری برزیل، نامه هایی برای باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، و نیز روسای جمهوری روسیه، فرانسه و مکزیک فرستاده و آنها را تشویق کرده است از معامله معاوضه سوخت اتمی حمایت کنند.

سخنگوی دا سیلوا گفت برزیل به پیشبرد گفت و شنود با ایران ادامه خواهد داد، و افزود نشانه هایی از پیشرفت در توافق معاوضه دیده می شود.

بان کی – مون دبیر کل سازمان ملل متحد گفت معامله را «تمام طرف های ذینفع» را ارزیابی خواهند کرد، و اگر قبول شود، می تواند به عنوان «اقدامی برای افزایش اعتماد» به کار رود.

پیشتر در روز سه شنبه دیوید کامرون، نخست وزیر جدید بریتانیا، نیز روز سه شنبه به پارلمان گفت به باور او زمان آن رسیده است که بر فشار بر ایران افزوده شود. او گفت هدف دولت بریتانیا این است که وضع تحریم های سخت تر سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا را بر ایران مسلم سازد.

XS
SM
MD
LG