در پی انتشار شایعاتی درباره بازداشت یکی از اعضای تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات هستهای، سخنگوی وزارت امور خارجه به این اخبار واکنش نشان داد.
جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد در مجلس و از منتقدان برجام در مجله "رمز عبور" گفته بود فردی که در جریان مذاکرات هستهای و برجام "در تیم مذاکرات نفوذ کرده و به عنوان زیر مجموعه تیم بعیدینژاد رئیس تیم ایرانی در مذاکرات کارشناسی، فعالیت میکرد، بازداشت شد."
به گفته این نماینده مجلس، این فرد در سفر اخیر ظریف به ترکیه همراه او بود، اما در آنکارا به دلیل اعلام بازداشت او، اجازه خروج از هواپیما به او داده نشد.
این در حالی است که بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز چهارشنبه سوم شهریور حضور این فرد را در هواپیمای وزیر امور خارجه در سفر ترکیه تکذیب کرد و گفت که کریمی قدوسی مطالبی را غلط و عجولانه با انگیزههای جناحی مطرح کرده است.
با این حال سخنگوی وزارت امور خارجه اصل موضوع بازداشت را رد یا تایید نکرد. وبسایت خبری نسیم آنلاین، نزدیک به نهادهای امنیتی، روز سه شنبه اعلام کرد که فردی به نام عبدالرسول دری اصفهانی، دارای تابعیت دوگانه و از اعضای تیم مذاکره کننده ایران در امور بانکی مشاوره میداد، به اتهام ارائه اطلاعات اقتصادی ایران به موسسات تاثیرگذار در تحریم ها، بازداشت شده است.
یک هفته قبل، دادستان تهران از بازداشت یک متهم ایرانی دو تابعیتی به گفته او مرتبط با "سرویس جاسوسی انگلیس" خبر داده بود. جعفری دولت آبادی گفته بود که این فرد در حوزه اقتصادی و مرتبط با ایران فعالیت میکرده است.
برخی گزارشها این فرد را عضو ستاد اجرای برجام معرفی کرده بود اما یک منبع آگاه در وزارت امورخارجه به ایسنا گفت که هیچ عضو "ستاد برجام" بازداشت نشده است. به دنبال آن، یکی از نویسندگان و کارشناسان خبرگزاری فارس در کانال تلگرام خود نوشت که دری اصفهانی مسئول بانکی تیم مذاکره کننده هستهای، دارای تابعیت بریتانیا، به اتهام جاسوسی در بازداشت است.
روز چهارشنبه سایت بانک مردم با اشاره به این که آقای دری اصفهانی در بانک مرکزی مشغول به کار است به نقل از او نوشت که در دفتر کار خود مشغول به کار است و بازداشت نشده. البته این خبر بعدا از روی سایت برداشته شد.
سایت خبری نسیم آنلاین اما پس از آن نوشت که آقای دری اصفهانی بازداشت شده بود و اکنون به قید وثیقه آزاد است.
عبدالرسول دری اصفهانی پیشتر به روزنامه دنیای اقتصاد گفته بود که در پیگیری شکایت ایران از بریتانیا برای دریافت خسارت در معامله خرید تانک چیفتن نقش داشته است. دادگاه لاهه در آن پرونده بریتانیا را محکوم به پرداخت ۴۰۰ میلیون پوند خسارت به ایران کرد. این کارشناس بانکی گفته بود که به درخواست رئیس کل بانک مرکزی در این نهاد مشغول به کار شده است.
مقامات بانکی ایران هنوز واکنشی به اخبار مربوط به بازداشت آقای دری اصفهانی نشان نداده اند.