علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی گزارش ها دایر بر اینکه مشکلات تکنیکی، تلاش های ایران را در زمینه ی غنی سازی اورانیوم با مشکل مواجه کرده است، رد کرد.
علی اکبر صالحی در سخنان روز سه شنبه خود در مورد تاثیر بدافزار استاکس نت بر تاسیسات غنی سازی اورانیوم ایران گفت اين بدافزار با بن بست مواجه شد و تيرهای دشمنان به سنگ خورد و اهدافی را كه در يک سال و نيم گذشته به آن اميد بسته بودند ناكام گذاشت.
سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی واکنشی بود به گفته های مقام های نزدیک به آژانس بین المللی انرژی اتمی که اعلام کردند مشکلات تکنيکی برنامه اتمی ايران را کند کرده است.
مقامات نزدیک به آژانس روز دوشنبه اعلام کردند ايران صدها سانتريفيوژ خود را که در تأسيسات نطنز برای غنی سازی اورانيوم به کار رفته بود از رده خارج کرده است. به گفته کارشناسان از ميان تقريباً ۸۵۰۰ سانتريفيوژی که در تأسيسات نطنز مورد استفاده قرار گرفته هزاران عدد در ظرفيت پائين کار می کنند يا از کار افتاده اند.
کارشناسان اتمی می گويند بدافزار استاکس نت می تواند یکی از عواملی باشد که به سانتريفيوژهای تاسیسات هسته ای ايران آسیب زده است.
کارشناسان امنیت اینترنت، استاکس نت را «اسلحه ای عمده» توصیف کرده اند که ظاهرا تنها برای هدف قراردادن تاسیساتی مثل نیروگاه ها، طراحی شده است. کارشناسان می گویند نزدیک به ۶۰ درصد کامپیوترهایی که استاکس نت آنها را آلوده کرده است، در ایران هستند.
اخبار مربوط به مشکلات فنی در حالی منتشر می شود که ایران قرار است روز پنجم دسامبر با شش کشور قدرتمند جهان موسوم به ۵+۱ به مذاکره بنشیند.
هنوز مکان و موضوع عمده مذاکره مورد توافق قرار نگرفته است.
بسیاری از کشورهای غربی می گویند قصد ایران از غنی سازی اورانیوم، تولید سلاح اتمی است ام تهران این اتهام را رد می کند.
سازمان ملل متحد تاکنون چند قطعنامه تحریمی علیه ایران صادر کرده است چرا که جمهوری اسلامی از توقف غنی سازی اورانیوم، سر باز زده است. علاوه بر این کشورهای و سازمان های بین المللی نیز تحریم های یک جانبه ای را علیه جمهوری اسلامی اعمال کرده اند.