آمریکا می گوید برای تصویب قطعنامه ای نیرومند و معقول علیه ایران در سازمان ملل متحد، تا هر زمانی که لازم باشد کار خواهد کرد.
سوزان رایس، نماینده آمریکا در سازمان مل متحد، روز جمعه گفت مذاکره درباره وضع تحریم های جدید علیه ایران، پیشرفت عمده ای کرده است. او همچنین به ایران توصیه کرد عاقلانه ترین راه این است که به دنبال کردن تسلیحات اتمی پایان دهد. ایران از دیرباز گفته است هدف فعالیت های غنی سازی اورانیوم مقاصد صلحجویانه، مانند توسعه انرژی است.
رایس که در پیشاپیش کنفرانس بررسی پیمان ان پی تی سخن می گفت اظهار داشت گزینه های معتبری به ایران ارائه شده است و تهران می داند اگر رهبران آن حرف تازه ای برای گفتن داشته باشند ما را در کجا پیدا کنند.
محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران قرار است در کنفرانس حضور یابد و درخواست کرده است با دبیر کل سازمان ملل متحد ملاقات کند. مقامات آمریکایی می گویند آنها قصد ندارند با مقامات ایران ملاقات کنند.
وزیر امور خارجه آمریکا گفته است دیدار رهبر ایران کار کنفرانس را مختل نخواهد کرد.
پیشتر، در روز جمعه یک مشاور ارشد آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران گفت تهران درمورد سوخت اتمی هرگز به غرب اعتماد نخواهد کرد.
علی اکبر ولایتی به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت کوشش هایی که ایجاب می کند ایران سوخت اتمی خود را برای غنی سازی به غرب بفرستد، نیات و مقاصد شیطانی آن را ثابت می کند.
قبلا، در اوائل هفته، منوچهر متکی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرد معاوضه سوخت اتمی، که سازمان ملل متحد از آن پشتیبانی می کند، یک «جو اعتماد چند جانبه» به وجود آورد.
روز جمعه، در خطبه نماز جمعه در تهران نیز آیت الله محمد امامی کاشانی درباره مذاکرات مربوط به برنامه اتمی ایران سخن گفت و دشمنان تهران را به حقه بازی متهم کرد.
پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی از ایران می خواهد اورانیوم خود را برای غنی سازی به روسیه بفرستد. این ماده از آنجا برای تبدیل به میله های سوخت به فرانسه ارسال می شود و سپس برای استفاده در یک راکتور پژوهشی به ایران بازگردانده خواهد شد. هدف از این پیشنهاد این است که توانایی ایران برای غنی سازی اوراینوم در سطح قابل استفاده در تولید اسلحه کم شود.
در این میان، مسئول امور خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه گفت به نظر می رسد کوشش برای وضع تحریم های جدید علیه ایران حمایت چین را به دست خواهد آورد.
پکن مایل نبوده است از تحریم ها حمایت کند، اما کاترین آشتون گفت مذاکرات او با رییس جمهوری چین بر بهترین هدف های تحریم ها متمرکز بود.