ملاقات و مذاکره منوچهر متکی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی مذاکرات با رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی، بدون رسیدن به راه حل درباره اختلاف نظرهای موجود بر سر پیشنهاد تبادل سوخت، به پایان رسید.
یک سخنگوی آژانس ملاقات روز یکشنبه میان آقایان متکی و یوکیو آمانو را «رسمی» توصیف کرد.
منوچهر متکی گفت به آقای آمانو گفته است که تهران پیشنهاد نوامبر گذشته درباره تبادل سوخت را «همچنان در دست بررسی» دارد و بالقوه خواستار اعتمادسازی میان طرف ها است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی بیش از شش ماه پیش به ایران پیشنهاد کرد که اورانیوم کمتر غنی شده را برای تبدیل به سوخت لازم رآکتور تحقیقاتی پزشکی در تهران، به روسیه یا فرانسه بفرستد. این پیشنهاد با هدف کاهش توانایی تهران به تولید غنی سازی اورانیوم در سطح بالا و اغنای لازم برای تولید سلاح ارائه شد.
ایران در این زمینه بر مبادله همزمان مواد هسته ای در خاک خود تأکید داشت و کشورهای غربی آن را نپذیرفتند.
غرب، تهران را به تلاش برای تولید بمب اتم متهم می کند. جمهوری اسلامی این اتهام را رد می کند.
واشنگتن در تلاش های بین المللی برای اعمال دور چهارم تحریمی علیه تهران نقش اساسی دارد.
جمهوری اسلامی همچنین کمپینی دیپلماتیک را برای جلوگیری از صدور دور چهارم تحریم ها به راه انداخته است. منوچهر متکی در این راستا روز یکشنبه در وین با مایکل اسپیندلگر، وزیر خارجه اتریش به گفت و گو نشست.
آقای اسپیندلگر گفت ایران باید تمایل خود برای همکاری در جهت حل مناقشه اتمی اش را ثابت کند. او هشدار داد وقت تهران برای جلوگیری از صدور قطعنامه تحریمی چهارم، رو به اتمام است.
در رویدادی جداگانه، روسیه گفت سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور در گفت و گوی تلفنی با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، درباره مسئله اتمی جمهوری اسلامی مذاکره کرده است.
وزیر خارجه روسیه گفت دو طرف توافق کردند که گامهای بیشتر برای حل مناقشه اتمی تهران، باید دیدگاه های هر شش کشور قدرتمند جهان که در این مسئله دخیل هستند را شامل شود. این شش کشور شامل کشورهای روسیه، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین و آلمان است.
مسکو برای حمایت از تحریم های جدید علیه تهران که به مردم ایران آسیبی نرساند، ابراز آمادگی کرده است در حالی که چین گفته است برای حل مسئله گفت و گو را ترجیح می دهد.