یادداشتی در وبسایت روزنامه وال استریت جورنال از جمیل جافر، بنیانگذار انستیتو امنیت بین الملل در دانشکده حقوق دانشگاه جرج میسون و از مشاوران پرزیدنت جرج بوش
آیا پرزیدنت ترامپ توافق هسته ای ایران را باطل خواهد کرد؟ بسیاری از کارشناسان امنیت بین الملل نگران این هستند که ترامپ با چشم پوشی از معاف کردن ایران از تحریم ها که زمان تمدید آن نیمه ماه مه سر می رسد، چنین کند. بعضی نگران اند که وضع یکجانبه دوباره تحریم ها آمریکا را در صحنه بین المللی منزوی کند، زیرا رهبران اروپا همچنان از برجام حمایت می کنند. استدلال دیگران این است که برجام کارآیی داشته و ایران به طور عمده به تعهداتش پایبند بوده است. خواست گروه دیگری در آمریکا این است که اگر اروپا به تغییر بالقوه برجام تمایل دارد، معاف کردن ایران از تحریم ها ادامه یابد.
هر یک از این اردوگاه های فکری عمیقا سر در گم هستند. چنانچه دونالد ترامپ از ادامه سیاست دوره باراک اوباما مبنی بر معافیت ایران از تحریم ها سر باز زده و تحریم های یکجانبه ای را برقرار کند، اروپا انتخاب دیگری غیر از هم راه شدن با واشنگتن ندارد.
تحریم کلیدی اعمال شده از سوی کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ در برابر مخالفت سخت کاخ سفید دوره اوباما تحریم های «ثانویه» بود. این در واقع جای انتخاب باقی نمی گذارد. هیچ کشوری نمی تواند با جدا کردن خود از آمریکا به حیات اقتصادی اش ادامه بدهد.
اگر تجارت اروپایی ها با تهران به معنای از دست رفتن دسترسی شان به بانک های آمریکایی در جریان اعمال تحریم های ثانویه باشد، آن ها همکاری شان با ایران را متوقف خواهند کرد.
پرزیدنت ترامپ باید به انتظار برای جدیت کنگره و اروپایی ها در مذاکره مجدد بر سر یک برجام جدید پایان بدهد. رئیس جمهوری آمریکا، در عوض، باید هم اکنون دست همه را با برقراری دوباره اهرم تحریم های آمریکا ببندد. اگر دونالد ترامپ در پی فرصتی برای نمایش قابلیت خود در رسیدن به توافق با دیگران است، باید همه را به میز مذاکره بکشاند و تعهدشان به منع گسترش جنگ افزار هسته ای را به آزمون بگذارد.