لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۵

گزارش سیاسی: تلاش ایران در به راه انداختن کارزار رسانه ای علیه ایالات متحده


گزارش سیاسی: تلاش ایران در به راه انداختن کارزار رسانه ای علیه ایالات متحده
گزارش سیاسی: تلاش ایران در به راه انداختن کارزار رسانه ای علیه ایالات متحده

بسیاری از تحلیل گران غربی معتقدند پوشش خبری رسانه های دولتی ایران درخارج ازکشور، جانبدارانه ومغرضانه هستند

درواکنشی به اقدامات ایالات متحده درقبال تهران، مجلس ایران طرح قانونی به راه انداختن یک رسانه جدید را در دست بررسی دارد و ممکن است کنترل عملکرد این رسانه جدید ایران در اختیار سپاه پاسداران قرار گیرد و به توان این نهاد قدرتمند بیافزاید.

بنا به گزارش تلویزیون دولتی پرس تی وی، مجلس ایران لایحه قانونی تاسیس یک بازوی رسانه ای جدید را به بحث گذاشته است و یک کمیته سه نفره مسئولیت بررسی جزئیات آن را به عهده گرفته اند.

لایحه قانونی مقدماتی ٢٠ میلیون دلار به این طرح اختصاص داده بود اما پس از اعلام تصمیم کنگره ایالات متحده برای اختصاص ۵٠ میلیون دلار برای سخن پراکنی در ایران، نمایندگان مجلس ایران تصمیم گرفتند این رقم را به ۵٠ میلیون دلارافزایش دهند.

بسیاری از تحلیل گران غربی معتقدند پوشش خبری رسانه های دولتی ایران در خارج از کشور، جانبدارانه ومغرضانه هستند.

هم اکنون آفکام، سازمان نظارت بر رسانه ها، وابسته به دولت بریتانیا، درحال تحقیق پیرامون عملکرد پرس تی وی مستقر در لندن است. این سازمان شکایت هایی دریافت کرده است که این رسانه دولتی ایران به «نقض اصول بی طرفی و رعایت دقت و صحت درارایه خبر» متهم شده است.

پرس تی وی، در بولتن های خبری خود به طور مکرر از دولت های بریتانیا و ایالات متحده انتقاد می کند و انتقادهای این رسانه دولتی ایران از اسرائیل بدون تردید بسیار نیش دار و سوزان هستند. این تلویزیون، اغلب پوشش خبری اعتراض های دانشجویی و تظاهرات مخالفان در ایران را به طور کامل نادیده می گیرد.

موضوعات مورد بحث تلویزیون پرس تی وی غالباً نامعقول. یک مجری این تلویزیون اخیراً گفت ایالات متحده در آستانه درگیری های یک جنبش جدایی طلبانه است و احتمال دارد تگزاس و ورمانت تصمیم بگیرند از اتحاد (ایالات) عقب نشینی کنند.

شبکه عرب زبان ایران، که بیشتر به هدف پوشش خبری منطقه خاورمیانه تاسیس شده است نیز از پوشش اخبار نارضایتی های داخلی کشورهای عرب منطقه و نیز انتقادهای دولت های عرب، ایالات متحده و بریتانیا خودداری می کند.

تلویزیون العالم اخیراً در یکی از برنامه های خود بدون ارائه شواهد مستقل ادعا کرده بود برای برپایی یک کودتا درعربستان سعودی تلاش هایی انجام شده بوده و بندر، فرزند سلطان، شاهزاده عربستان سعودی دستگیرشده است.

نیل ست وعرب ست، دو شرکت سخن پراکنی ماهواره ای عرب اخیراً العالم را از تداوم پخش برنامه های این شبکه از امواج ماهواره خود منع کردند. تصمیم این دو شرکت، اعتراض تهران را برانگیخت. در نهایت یک شرکت ماهواره ای فرانسوی به العالم اجازه داد تا با استفاده از امواج آن به پخش برنامه های خود ادامه دهد.

علی نوری زاده، کارشناس مرکز مطالعات اعراب وایرانیان درلندن، ضمن ابراز تردید نسبت به موفقیت کارزار رسانه ای جدید ایران می گوید: «تهران تصور می کند با صرف ۵٠ میلیون دلار می تواند با بنگاه های سخن پراکنی غرب رقابت کند. دولتمردان ایران از تاثیر رسانه ای بین المللی، به ویژه رسانه های فارسی زبان همچون صدای آمریکا و بی بی سی آگاهی دارند. تاثیر عمیق این رسانه ها بیشتر به دلیل پوشش خبری تقریباً لحظه به لحظه از رویدادهای داخل ایران است. از سویی دیگر، رسانه های دولت ایران همچون پرس تی وی و العالم که برای مخاطبان در جهان غرب سخن پراکنی می کنند، محدودیت ها و خطوط قرمز خاصی دارند. بنابراین در پی یافتن رسانه های شبیه خود هستند تا شبکه های فارسی زبانی که در ایران پخش می شوند را به چالش بکشند. من تصورنمی کنم با توجه به محدودیت های آن ها درحوزه مسائلی که ما آزادانه می توانیم در مورد آن ها بحث کنیم، بتوانند موفقیتی در این راه کسب کنند. آن ها مجاز نیستند نظر طرف مخالف را به بحث بگذارند چرا که طرف دیگر درایران عامل ایالات متحده و غرب قلمداد می شود. در مقام مثال، آقای موسوی درتلویزیون پرس تی وی فرصتی برای ابراز دیدگاه های خود نخواهد داشت و فقط افراد خاصی می توانند از مصاحبه های این شبکه بهره بجویند.»

عزت الله ضرغامی، رئیس صدا و سیمای دولتی ایران، اخیراً در یک کنفرانس خبری در تهران گفت ایران باید برای مبارزه با تبلیغات غربی تلاش کند.

میر حسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالف در ایران که ازانتخابات ریاست جمهوری بحث برانگیز خرداد ماه تا کنون با پرس تی وی مصاحبه نکرده اند، از پوشش خبری مغرضانه و جانبدارانه صدا و سیمای دولتی ایران انتقاد کرده اند.

علی نوری زاده می گوید بیشتررسانه های ایران، از جمله روزنامه ها، مجله ها، خبرگزاری ها و نهادهای مطبوعاتی، شبکه های رادیویی، تارنماهای اینترنتی و بعضی از برنامه های تلویزیون تحت کنترل سپاه پاسداران ایران هستند.

وی براین نظراست اطلس، بازوی رسانه ای جدید ایران نیز احتمالاً تحت نظارت سپاه پاسداران قرار خواهد گرفت.

XS
SM
MD
LG