لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۳

در واکنش به اخراج دو کارمند سفارت؛ هلند سفیر خود در تهران را فراخواند


استف بلوک (چپ) وزیر امور خارجه هلند در دیدار با وزیر خارجه ایالات متحده - عکس آرشیو
استف بلوک (چپ) وزیر امور خارجه هلند در دیدار با وزیر خارجه ایالات متحده - عکس آرشیو

وزارت خارجه هلند اعلام کرد سفیر خود در تهران را برای مشورت به این کشور فراخوانده است.

وب‌سایت وزارت خارجه هلند روز دوشنبه ۱۳ اسفند ماه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد سفیر خود در تهران را فراخوانده است.

استف بلوک، وزیر امور خارجه هلند هم در حساب توئیتر خود نوشت دلیل این مسئله اخراج دو تن از کارکنان سفارت هلند در تهران است.

وزارت خارجه هلند اعلام کرده است که پس از اعلام خبر اخراج دو کارمند خود، سفیر ایران را احضار و به او اعتراض کرده است. این وزارت‌خانه اخراج کارکنان خود را «غیرقابل قبول» توصیف کرد.

وزیر خارجه هلند در بیانیه خود نوشته است: ‌«وزارت خارجه ایران دو تن از کارکنان سفارت را عنصر نامطلوب خوانده است. هر دوی آن‌ها امروز (دوشنبه ۱۳ اسفند) به هلند بازگشتند.»

«عنصر نامطلوب»، اصطلاحی در حقوق بین‌الملل است که از سوی یک دولت درباره دیپلمات‌ها به کار گرفته می‌شود. وقتی کشوری یک شهروند خارجی را عنصر نامطلوب معرفی کند، این اجازه را دارد بدون هیچ‌گونه توجیه یا تعقیب قضائی، فرد مزبور را از کشور اخراج کند.

هلند تابستان سال جاری دو نفر از کارمندان سفارت ایران را اخراج کرده بود.

در ماه‌های اخیر مقام‌های جمهوری اسلامی و برخی کارکنان سفارت‌های ایران در کشورهای اروپایی به دست داشتن در سلسله تلاش‌هایی برای بمب‌گذاری در مراسم و قتل مخالفان حکومت متهم شده‌اند.

دست داشتن در قتل دو ایرانی در هلند که یکی از آن‌ها محمدرضا کلاهی متهم بمب‌گذاری در ساختمان حزب جمهوری اسلامی در تیرماه سال ۶۰ بود، انفجار تلاش برای بمب‌گذاری در نشست سازمان مجاهدین خلق در پاریس در بهار و تلاش برای ترور حبیب جبر، از رهبران گروه موسوم به «جنبش آزادى‌بخش الاحواز» در پاییز سال جاری از جمله اقدام‌هایی هستند که منجر به تحریم بخشی از وزارت اطلاعات ایران از سوی اتحادیه اروپا شده‌اند.

همچنین علاوه بر دو دیپلمات در هلند، فرانسه هم یک دیپلمات ایرانی را اخراج کرده است.

اسدالله اسدی هم از کارکنان سفارت ایران در اتریش است که به اتهام دست داشتن در تلاش برای بمب‌گذاری در نشست سازمان مجاهدین خلق از سوی دولت آلمان بازداشت شد و سپس به بلژیک تحویل داده شد.

پیشتر مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده از اقدامات هلند، فرانسه، دانمارک و دیگر کشورهای اروپایی در برخورد با دیپلمات های جمهوری اسلامی از آنها تقدیر کرده بود.

مایک پمپئو روز سه شنبه ۸ آبان در پیامی توئیتری نوشت: «ما به دولت دانمارک به خاطر دستگیری یک آدم کش رژیم ایران تبریک می‌گوئیم.»

او اضافه کرد: «اروپا برای نزدیک به ۴۰ سال هدف حمله های تروریستی با حمایت ایران بوده است. ما از متحدان و شرکای خود خواستار مقابله کامل با طیف گسترده تهدیدهای ایران علیه صلح و امنیت هستیم.»

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG