در حالی که پرونده محمدعلی نجفی درباره قتل میترا استاد، با بخشش او توسط خانواده مقتول، به پایان نزدیک می شود، وکیل پیشین آقای نجفی میگوید که میترا استاد با اسلحه آقای نجفی به قتل نرسیده است.
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل آقای نجفی در پرونده قتل همسرش که در ادامه کار از وکالت او برکنار شد، دوشنبه ۲۸ مرداد در گفت و گویی که در وبسایت روزنامه رسالت منتشر شد، اعلام کرد که در صحنه قتل خانم استاد ۹ گلوله از دو اسلحه شلیک بود، اما پوکه های چهار گلوله نبود.
او گفت: «اسلحه آقای نجفی که مجوز آن را از سازمان قضایی نیروهای مسلح گرفته بود، یک کلت ۷۶۵ بود؛ اما اسلحه ای که خانم استاد آن به قتل رسید یک اسلحه ۹ میلیمتری بود. وقتی از آقای نجفی پرسیدم چطور چنین چیزی ممکن است، گفت که نمی داند.»
به گفته آقای طباطبایی، آقای نجفی با وجود این تناقضات و ابهامها، اصرار داشت که مرتکب قتل شده است.
میترا استاد، همسر دوم محمدعلی نجفی، روز سهشنبه ۷خرداد با شلیک گلوله به قتل رسید. ساعاتی پس از انتشار این خبر محمدعلی نجفی به قتل همسرش اعتراف کرد، اما گفت «من به قصد کشتن نرفتم و میخواستم بترسانمش.»
او با اذعان به اختلاف شدید با میترا استاد گفت که یکی از «نهادهای امنیتی» سخنان او را شنود میکرد و در اختیار همسر دومش قرار میداد. ادعایی که وزارت اطلاعات آن را تکذیب کرد.
دادگاه اتهام قتل عمد از سوی نجفی را «محرز» دانست و با توجه به تقاضای خانواده مقتول، حکم به قصاص نجفی داد، با این حال با بخشش شاکیان اجرای حکم قصاص منتفی شد. پیش بینی می شود محمدعلی نجفی از نظر جنبه عمومی جرم قتل، تنها با محکومیت چندساله زندان مواجه شود.
محمدعلی نجفی، سیاستمدار سرشناس ایرانی که پس از انقلاب در سمتهای مختلف از وزارت تا معاونت ریاست جمهوری فعالیت کرد، بیش از یک سال پیش از شهرداری تهران کناره گیری کرد.