همزمان با انتشار آخرین کار گروه کُر فرح، شهبانو فرح پهلوی در یک گفتگو از انتشار آن ابراز خرسندی کرد.
شهبانو فرح پهلوی در
بیانیهای که روی وب سایت رسمی او منتشر شده گفته است «این گروه به منظور پشتیبانی روانی از کودکان بی سرپرست ایجاد شده بود، اما طی چند سال در پی تلاشهای اِولین باغچهبان (خواننده اپرا)، به یک گروه حرفهای تبدیل شد که برای پروژههای ضبط به اتریش فرستاده شد.
گروه کر فرح از سال ۱۹۷۳ تشکیل و تا سال ۱۹۷۹ فعالیت داشت. این گروه که توسط شهبانو فرح پهلوی با سابقه شش سال فعالیت هنری و اجرای کنسرت های مختلف در شهرهای ایران، بعد از انقلاب ۵۷ رو به خاموشی گذاشت، اما حالا بعد از چهل سال سکوت، یکی از آثار ضبط شده این گروه در اروپا منتشر شده است؛ اثری که هیچگاه شنیده نشده بود.
«
شبکه ایرانیان هلند» سی دی این آلبوم را در سطح بینالمللی تهیه و پخش کرده است. این سی. دی که با پشتیبانی «گروه استراتام» و «کیهان لندن» منتشر شده، با یک دفترچه دو زبانه همراه است که دربرگیرنده اطلاعات تاریخی درباره موسیقی کرال ایران و عکسهای تاریخی گروه کر فرح است.
اگر می خواهید با نمونه ای از کار این گروه کر آشنا شوید، روی یوتیوب، یک نمونه آن را ببینید:
به گفته
پژمان اکبرزاده، نوازنده و مستند ساز: «این ضبط که در پاییز ۱۹۷۸ در وین (اتریش) صورت گرفته دربرگیرنده آهنگ های محلی از چهارمحال و بختیاری، لرستان، پارس و مازنداران است؛ آهنگهایی که تنظیم آن ها را «روبیک گریگوریان»آهنگساز، رهبر ارکستر، نوازنده ویولن که ایرانی ارمنیتبار بود و «ثمین باغچه بان» آهنگساز، شاعر، نویسنده و مترجم ایرانی بر عهده داشتند.
پایان ضبط این آهنگها در اتریش با انقلاب اسلامی همزمان شد و این آلبوم هیچگاه امکان نشر نیافت.
گروه همسرایان (کر) فرح در تهران برای کودکان بی سرپرست توسط بنیاد خیریه فرح پهلوی شکل گرفت. «اِولین باغچه بان» که از مهمترین هنرمندان آواز گروهی و اپرا در ایران به شمار می رود از سال ۱۹۷۳ تلاش ها به این منظور را آغاز کرد. او همسر ثمین باغچه بان، آهنگساز، شاعر، و نویسنده ایرانی بود.