لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۷

اعلان جنگ انصار حزب الله : نبرد با تهاجم فرهنگی در جبهه سینما، اکنون دشمن خودی ست


تجمع انصار حزب الله در مقابل وزارت ارشاد در اعتراض به اکران فیلم های زندگی «خصوصی» و «گشت ارشاد»- يکشنبه ۲۸ اسفند۱۳۹۰
منبع: یالثارات
تجمع انصار حزب الله در مقابل وزارت ارشاد در اعتراض به اکران فیلم های زندگی «خصوصی» و «گشت ارشاد»- يکشنبه ۲۸ اسفند۱۳۹۰ منبع: یالثارات

نیروهای نبرد: "اراذل و اوباش"( فرح بخش) و "عروسک های خیمه شب بازی"( سعید سهیلی) یا "فرزندان مومن و انقلابی و غیور "( آیت الله خامنه ای)؟

پایان صبر انقلابی و آغاز نبرد انصار حزب الله علیه دو فیلم نوروزی "گشت ارشاد" و "خصوصی" به پیروزی آنان در پایین کشیدن این دوفیلم از اکران سینماهای چهارشهرایران منجر شد. نبردی که از طریق تجمع ها وراه پیمایی ها و صدور اعلامیه های تهدید آمیز علیه مسئولان ارشاد و این دوفیلم صورت گرفت.

در حالی که انصار حزب الله به وزیر ارشاد تا روز شنبه ۵ فروردین ضرب الاجل داده بود که این دوفیلم را از اکران سینماهای تهران در میدان انقلاب پایین کشد و گرنه خود آنان وارد عمل خواهند شد، خبرگزاری ایسنا روز شنبه از صدور اطلاعیه ای دراین باره خطاب به مدیران کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان ها خبر داد. اداره کل نظارت و ارزش یابی سینمای حرفه ای وزارت ارشاد در این اطلاعیه تاکید کرده است که :" هرگونه تغییر و جابه جایی در اکران فیلم ها در سطح استان ها می بایست با نظارت سازمان سینمایی کشور صورت پذیرد و این گونه نیست که با تصمیم شخصی بتوان جلوی اکران آثار را گرفت..." به نوشته ایسنا جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی نیز شورای صنفی اکران را برای جلسه فوق العاده ای که قرار است به نوشته یسنا " به سازمان دهی امور اکران فیلم ها بپردازد" دعوت کرد.

گزارش گروه فرهنگی انصار حزب الله که روز جمعه ۴ فروردین بر پایگاه خبری آن، " یالثارات"، نقش بسته بود، حکایت از فتوحات تازه این گروه پس از تاخت و تاز در عرصه های فرهنگی و قلع و قمع این دو فیلم از اکران های سینماها داشت. پس از آن که به نوشته این سایت "با هوشیاری مردم انقلابی و ائمه جمعه " ی تهران و مشهد، سینماهای مشهد و بوشهر و بابل، زیر فشار این گروه سقوط کرد و به توقف نمایش دوفیلم "خصوصی" و "گشت ارشاد" منجر شد، آخرین گزارش حاکی از آن بود که در کرمان نیز این دوفیلم از اکران سینماهای شهر به زیر کشیده شدند تا جبهه تازه ای از "احقاق حق و مطالبه شرعی امت حزب الله" را بگشایند. جبهه ای که به نوشته سایت مشرق این بار توسط نیروهای خودی برای تهاجم فرهنگی به جامعه باز شده است.

سایت مشرق نوشته است:" اعلام ليست فيلم هاي اکران نوروز ۹۱ نمونه ای دست به نقد از نقش نيروهاي خودي در تهاجم فرهنگ به اخلاق و فرهنگ جامعه است. دو فيلم "زندگي خصوصي" و "گشت ارشاد" از آن نمونه آثاری اند که به اندازه هزار فيلم مخرب هاليوودي در تخريب فرهنگ و اخلاق جامعه اسلامي مؤثر خواهند بود. و اکران نوروزی اين قبيل فيلمها در حقيقت ارائه مسير به ساير فيلمسازان تهاجم فرهنگ به اخلاق و فرهنگ جامعه است. دو فيلم "زندگي خصوصی" و "گشت ارشاد" از آن نمونه آثاری اند که به اندازه هزار فيلم مخرب هاليوودی در تخريب فرهنگ و اخلاق جامعه اسلامي مؤثر خواهند بود. "

اما نباید تصور کرد که دلاوران نستوه این میدان بی مدعی از پا بنشینند. آنان مژده داده اند که تا فتح کامل همه سینماهای سراسر کشور و تا پاک کردن همه اکران ها، از شمال تاجنوب و از شرق به غرب، از پا نخواهند نشست و چون همیشه، جان بر کف و کف بر لب، تا محو کوچک ترین نشانه های این دوفیلم از عرصه سینماها به مبارزه بی امان خود ادامه خواهند داد تا، آن گونه که در اعلامیه ۲۶ اسفند این گروه آمده« قلب امام و شهدا و اقشار متدین شاد شود".

انصار حزب الله شاخه تهران در اعلامیه ای که در تاریخ ۳ فروردین صادرکرده با تاکید بر آن که " یکی از عرصه های فتح نشده توسط انقلاب درکشور عرصه هنر هفتم یا همان سینماست که متاسفانه میراث شوم فساد و فحشا و بیگانه پرستی هنوز در شاکله آن نمایان است " نوید داده، یا تهدید کرده ،که " تا رفع غائله مصرانه بر خواست خود پافشاری می نماییم".

در این اعلامیه از برادران و خواهران حزب الله تهران خواسته شده که در ادامه نبرد و ّ"جهت ایفای وظیفه شرعی و انقلابی ... ضمن شکایت از بازی گردانان این خیانت وقیح فرهنگی" خودشان نیز " راسا در تجمعی باشکوه مقابل وزارت ارشاد ... اعتراض شدید خود را اعلام داشته و پس از اتمام حجت و تعیین مهلت برای مسئولان وزارت ارشاد دو روز بعد ( یعنی روز شنبه) در حرکتی دیگر در میدان انقلاب تهران حاضر شوند و راسا نسبت به توقف اکران این دوفیلم در سینماهای آن میدان اقدام کنند."

این اعلامیه البته نمایش دو فیلم را به "جریان انحرافی" نسبت می دهد که "در دولت دهم لانه کرده و با چپاول بیت المال به حمایت مالی از عملیات ضد فرهنگی دینی مشغول است....ّ"
اما رزمندگان جان برکف جبهه نیم گشوده سینما پیش از رسیدن روزشنبه اعلامیه دیگری منتشر کردند و در آن خواهران و برادران نماز گزار تهرانی یا همان "نیروهای حزب الله" را به شرکت در "تظاهرات نیروهای حزب الله" فرا خواندند و از آنان خواستند پس از اقامه نمازجمعه در دانشگاه، به سوی میدان اصلی جنگ ، یعنی میدان انقلاب، راه پیمایی کنند. یکی از خوانندگان انقلابی و از اعضای امت حزب الله درواکنش به این فراخوان نوشت: "طشت ارشاد پایین خواهد افتاد ان شاء الله" .

به نوشته سایت یالثارات "امت همچنان پارکاب حزب الله" در پی این فراخوان، روز جمعه پس از انجام فریضه نماز و در "پایمردی در اعتراض تا پایان غائله اکران فیلمهای ضد اخلاق" به وعده خود در موعد مقرر عمل کرد.

شاید اما رکاب "امت پارکاب حزب الله" به دست احمد خاتمی خطیب نماز جمعه تهران بود که با گفتن این که "بر سر دین و اخلاق مردم با کسی رودربایستی نداریم" خروش و ولوله در جان خواهران و برادران افکند. او از تریبون نماز جمعه به وزیر ارشاد، که گفت او را جوان متدینی می داند، چنین اخطار کرد:" من به وزیر ارشاد که او را جوان متدینی می دانم می گویم در شان شما نبود که اجازه چنین فیلم هایی صادر شود . با دین مردم بازی نکنید " و تهدید کرد که:" تا دیر نشده جلوی اکران و گسترش این فیلم ها را در دیگر استان ها بگیرید".
پیش از آن امت حزب الله روز ۲۷ اسفند در برابر وزارت ارشاد تجمع کرده و خواستار پایین کشیدن دو فیلم از اکران سینماها شده بودند.

یالثارات: فیلم سینمایی یا بیانیه سیاسی برای مفتضح کردن نظام

اما چرا انصار حزب الله از این دو فیلم چنین برآشفته و کار را به اعلان جنگ با وزیر و دولت و" جریان انحرافی" کشانده است؟ یالثارات کاربرد دوفيلم «زندگي خصوصي» و«گشت ارشاد» را "درحد سفارش يک بيانيه سياسی برای به افتضاح کشيدن نظام" توصیف می کند که "اولي فصل جديدی در رونمايی از روابط بی‌پرده جنسی و دومی جبهه حمله مستقيم نوينی به مقدسات و نهادهای نظارتی و انتظامي در جمهوری اسلامي" گشوده‌است.

اعلان جنگ انصار حزب الله : نبرد با تهاجم فرهنگی در جبهه سینما، اکنون دشمن خودی ست
اعلان جنگ انصار حزب الله : نبرد با تهاجم فرهنگی در جبهه سینما، اکنون دشمن خودی ست
به نوشته یالثارات، فيلم "زندگي خصوصي" داستان مردی است که "زماني در اوج افراط گرايی دينی بوده و به دلايل سياسی ۱۸۰ درجه از اعتقادات و ارزش هایی (همچون حمله به سينماها و فروكردن پونز در پيشانی دخترهای بدحجاب ) که در گذشته از آنها دفاع مي‌کرده، عدول کرده است و از دينداری فقط کلاه شرعي و توجيه رفتارهای زشت و نادرست برايش باقي مانده است.

یالثارات ادامه می دهد: "اين مرد که در فيلم نماينده طيف خشکه مذهبي هاست، بدترين و شرورترين کاراکتر فيلم هم هست و تمام اتفاقات بد فيلم يا تقصير اوست و يا ارتباط مستقيم با او دارد.او به تازگي از پست دولتي خود استعفا داده، بعد از سفر چند روزه همسرش با دختر جواني به نام پریسا زند که او نيز سابقه مطبوعاتي دارد آشنا شده و در همان روز اول آشنايی با او ارتباط جنسی برقرار می‌کند. اين ارتباط چند روزی ادامه دارد تا همسرش از سفر [برمی گردد] و او مجبور به اتمام اين رابطه است. اما پريسا که از او باردار است حاضر نيست به راحتي تسليم شود و سعي دارد او را وادار کند تا مسئوليت کاری که انجام داده را به عهده بگيرد، اما ابراهيم که موقعيت سياسي و خانوادگي خود را در خطر مي‌بيند، با شقاوت تمام او را می کشد و جسد او را به همراه کودکش مي‌سوزاند."

یا لثارات سپس صحنه هایی از فیلم مانند: "نشان دادن مکرر صحنه هاي آرايش زنان، به تصوير کشيدن اتاق خواب و خاموش شدن چراغ اتاق، ديالوگ بچه‌ای که معترضانه به پدرش مي‌گويد: «اگر من بايد تنها بخوابم پس خودت چرا تنها نمي‌خوابي؟» " را به عنوان "كلوزآپ هايی از بي‌عفتی های تهوع آور" توصیف کرده می نویسد:" به تصوير کشيدن زيبايی ها و جذابيت های زنان با ارائه تصاوير کلوزآپ از آنها، پوشش بسيار زننده زن نامحرم در برابر مرد غريبه، روابط باز و بسيار عادی زن و مرد نامحرم، زير سوال بردن تقيد به احکام اسلامي به بهانه اخلاق گرايی در ديالوگ هاي شخصيت های خوب فيلم و ارائه تصويری قبيح و زشت از حکم صيغه و انتساب آن به افراد مذهبی و مدعی دينداری و... از ديگر نکات مورد توجه در اين فيلم هستند."

یالثارات پس از فيلم "تهوع آور" زندگي خصوصي، «گشت ارشاد» را "سرگذشت سه دزد متدین" توصیف کرده است. "داستان سه رفيق در سنين مختلف ...که از دل فقر و خانواده‌های طبقه پايين جامعه بيرون آمده‌اند و در قالب يک گروه سه نفره گشت ارشاد مردم را فريب داده زورگيری مي‌کنند. .." این سه دزد "مسجد و هيئت مي‌روند،در عزای سيدالشهدا علم مي‌کشند، حتی موافق افراط در مسائلی مثل قمه زني و...هستندو البته زنگ تلفن همراهشان هم مداحی است. " و در زندگی روزمره نیز به نوشته یا لثارات "يک سبک زندگي بي‌قيد و پوچ گرايانه که دارای روزمرگي وگذران ساده زندگي است همراه با چشم‌چرانی‌های شبانه و ديدن فيلم‌هاي مستهجن، با اين توجيهات نشان داده مي‌شود که چون طبقه پايين جامعه‌اند و مشکلات فراوانی دارند اگر اين را نکنند چه کنند؟!"

واکنش وزارت ارشاد: مملکت قانون دارد

معاون امور سینمایی وزارت ارشاد در برابر تهدیدهای انصار حزب الله پای قانون را پیش کشیده است. علیرضا سجاد پور به سایت سینماگرند می گوید : "بنده در کل عادت ندارم جواب ادعاهای بی پایه و اساس را بدهم! مملکت قانون دارد".

او با تاکید بر آن که مرجع تصمیم گیری در مورد فیلم های روی پرده فقط شورای پروانه نمایش است و "هرتصمیمی که این شورا بگیرد، قانونِ رسمی و سراسری کشور است " از رسانه ها خواست از انتشار " بیانیه های بی پایه و اساس و تهدید های پوشالی و بی خودی" خودداری کنند و " بدانند مملکت قانون دارد و قانونش بدون هیچ گونه ملاحظه ای در هر حال اجرا خواهد شد".

دو کارگردان چه می گویند؟

سعید سهیلی کارگردان فیلم سینمایی "گشت ارشاد" که موسیقی آن در فستیوال فجر برنده سیمرغ بلورین شده، روز ۲۷ اسفند با سایت سینماگرند، شبکه سینمایی نویسان مستقل، گفت و گو کرد. او همه تجمع های بی مجوز را یک جا رد نمی کند. از نظر او: "تجمعات و تظاهرات مردمی، تنها علیه اسرائیل و امریکا می تواند معقول و منطقی باشد" و غیر از آن "اقدامی علیه قانون و قانون مداری و دهن کجی به نظامی ست که در راس آن ولایت فقیه وجود دارد."

سهیلی می گوید:" من این مسائل را بازی و دروغ می دانم! بازی های صنفی - سیاسی." و می افزاید: " مشکل بعضی دوستان با فیلم بنده، از نگاه مفهومی نیست، عصبانی اند از این که فیلم بنده جای فیلم دوستانِ صنوف دیگر را در اکران نوروزی گرفته."
فیلم گشت ارشاد به نوشته ایسنا بنابر اولین آمار فروش فیلم های نوروزی با ۳۰۰ میلیون تومان بیشترین فروش را درمیان فیلم های نوروزی داشته است. شاید حمله انصار حزب الله خود عاملی برای دیده شدن بیشتر این فیلم باشد.

سعید سهیلی خطاب به کسانی که با لفظ "دوستان" از آنان یاد می کند، می گوید:" بنشینید سر جایتان حرف گنده تر از دهن‌تان نزنید! اگر شما اعضایِ انصار حزب الله هستید، من خود انصار حزب الله ام! با من نمی توانید از این کارها کنید. آن زمانی که شما موتور سوار می شدید و با چماق در خیابان های تهران پرسه می زدید و به این و آن پیله می کردید، من در خط مقدم فرمانده ی گردان بودم... برای من این بازی ها رو در نیاورید که حال و حوصله تان را ندارم! هیچ کس این همه سال به اندازه من دلسوز نظام نبوده و دیگر حنایتان برای کسی رنگی ندارد."

به نظر سهیلی دلیل خشم این افراد از فیلم او آن است که او در این فیلم "به متحجران و ریاکاران" حمله کرده است. در سخنانی تند به آنان می گوید: "پای‌تان را از گلیم‌تان درازتر نکنید که بد خواهید دید! دنیایتان را بزرگ گردانید و چشم های بسته تان را باز کنید. نگذارید سیاست بازها مثل عروسک خیمه شب بازی شما را در دستشان برقصانند. حرف آخر این که سعید سهیلی انقلابی تر از تمام انقلابیون بوده است و به گنده گنده‌های شما باج نداده، چه برسد به شما چند الف بچه بازیچه تازه به دوران رسیده بی‌خرد!"

سخنان حسین فرح بخش کارگردان فیلم «خصوصی»، که در فستیوال فجر جایزه سیمرغ بلورین را برای بهترین بازیگر نقش اول مرد به دست آورده چندان ملایم تر از سعید سهیلی نیست. او نیز در گفت و گویی که با سایت سینماگرند کرده ضمن اشاره به این که این اقدام ها همیشه در کشور وجود داشته و تازگی ندارد، علت اصلی آن را دست گذاشتن بر نقاط حساس این افراد می داند: "عده ای رفتند جایی و تجمع کردند و داد و عربده زدند، ما که با این چیزها غریبه نیستیم. فیلم «خصوصی» اصلا داستان همین آدم هاست. امروز ریش بلند می کنند و تجمع راه می اندازند و پونز توی سر این و آن فرو می کنند، فردا سر از ماهواره در می آورند و به نظام فحش می دهند و مزدوری آن وری ها را می کنند. افراطِ امروز این آدم ها، تفریط فردایشان را در پی خواهد داشت و از این دست نمونه ها تا دلتان بخواهد در تاریخ معاصر این مملکت پیدا می شود."

کارگردان فیلم "خصوصی" به یک بام و دو هوا بودن مسئولان در مورد تجمع های بی مجوز اشاره می کند و می پرسد:"چرا این همه مدت به تظاهرات جنبش سبزی ها اعتراض می شد؟ به دلیل آن که آنان بدون داشتن مجوز رسمی و قانونی به خیابان ها ریختند، خوب الان هم اعضای انصار حزب الله دارند همان کار را تکرار می کنند! بیانیه می دهند برای تجمعِ فلان روز و فلان ساعت مقابل وزارت ارشاد، این چه فرقی با تظاهرات جنبش سبزی ها دارد؟ اینجاست که باید فهمید این گونه جنجال ها در ادامه ی همان فتنه ۸۸ هست و این آقایان همان راهِ فتنه را در پیش گرفته اند. این اراذل و اوباش بازی ها مصداق بارز فتنه است."

فرحبخش البته انباشت هیجانات و غرایز را نیز دلیل دیگری برای این اقدام ها می داند: "راستش را بخواهید بنده اصلا دوست دارم این تجمع شکل بگیرد. بگذارید دوستان خالی شوند. اینها دوست داشتند به چهارشنبه سوری بروند و ترقه در کنند و از سر و کول هم بالا پایین بپرند. چون قیافه شان تابلو بود رویشان نشد از این کارها بکنند. حالا رفتند مقابل ارشاد تا عقده ی خالی نشده شان را خالی کنند."

فرح بخش خوش بینانه درباره احتمال جلوگیری از نمایش فیلمش گفته است: "نظام مقدس ما و دولت کنونی، این افرادِ تجمع کننده را اصلا به رسمیت نمی شناسد که بخواهد تسلیم اراذل و اوباش بازی هایشان شود. بیوگرافی این آقایان برای همه روشن است و اوباشانی که تا دیروز پونز توی سر دختران و پسران مملکت می کردند، اکنون عربده کشی پیشه کرده اند و باجگیری آموخته اند. اینها قوم الظالمین اند! منحرفین فتنه اند! معاندین نظام و انقلاب اند! بدون مجوز قانونی می خواهند به خیابان بریزند و آسایشِ مردم را بگیرند. به آن ساده اندیشانی که گول این آقایان را می خورند می گویم که کسی که نظام را قبول داشته باشد هیچگاه بدون مجوز از مراجع قانونی به خیابان نمی ریزد و جو کشور را به هم نمی زند."

حسین فرح بخش در حالی این افراد را اراذل و اوباشی می داند که برای خالی کردن هیجان ها وغرایزشان به "عربده کشی" و سلب آسایش مردم و " بالارفتن از سروکول هم" دست می زنند که ولی فقیه آنان را "جوانان انقلابی و مومن و غیور " و "فرزندان" خود خوانده است.

آیت الله علی خامنه ای در سخنانی که در روز اول فروردین ۱۳۹۱ ایراد کرد گفت:" ...عمده اینست که خود ما مردم، خود را مقید کنیم به اخلاق اسلامی ، به قانون... حالا این حرف من بهانه ای نشود که عده ای، جوان های انقلابی را به عنوان تندرو مورد ملامت و شماتت قرار دهند . نه. من همه جوان های غیور، مومن و انقلابی کشور را فرزندان خودم می دانم و پشت سر آنها قرار می گیرم. حمایت می کنم من از جوانان مومن انقلابی و غیور..."

جورج اورول در رمان مزرعه حیوانات می گوید: همه در برابر قانون مساوی اند اما بعضی " مساوی ترند".

XS
SM
MD
LG