لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۹

رسیدگی دوباره به شکایت محمدرضا شجریان از صدا وسیما| پرونده شکایت استاد آواز ایران بر روی میز قاضی پرونده های فساد اقتصادی 


شکایت محمدرضا شجریان استاد آواز ایران، از صدا و سیما پس از گذشت۱۰سال بار دیگر در شهریورماه رسیدگی می شود.

محمدحسین آقاسی وکیل مدافع محمدرضا شجریان روز سه شنبه ۲۵ تیرماه به ایرنا گفت که شعبه ۶۸ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، دوم شهریور امسال برای رسیدگی به پرونده مربوط به پخش بدون رضایت آثار موکلش در سال ۸۸ تعیین شده است.

این وکیل دادگستری با تشریح روند رسیدگی به این پرونده از سال ۸۸ تا کنون اعلام کرد که ابتدا با این استدلال که صداوسیما در پخش آثار موکل، سوء نیتی نداشته، رد شده بود پس از آن با اعتراض به این حکم بررسی مجدد انجام شد ولی بار دیگر صدا وسیما از اتهام انتسابی مبرا شد.

آقاسی با بیان این که در پی اعتراض موکلش به رای صادر شده در سال ۹۱ و پس از ۶ سال یعنی در اردیبهشت سال ۹۷ بار دیگر این پرونده مورد بررسی قرار گرفت گفت که دادگاه حکم بر رد شکایت را صادر و اعلام کرد «پخش آثار موکل در صدا و سیما، موجب شهرت وی شده و به زیان او نبوده است.»

این وکیل دادگستری ادامه داد که موکلش به حکم صادر شده اعتراض کرده و پرونده به شعبه ۶۸ دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی مسعودی مقام ارسال شد.

قاضی مسعودی مقام که قاضی پرونده شکایت آقای شجریان است، در حال حاضر به عنوان یکی از قضات رسیدگی به پرونده های فساد اقتصادی از جمله پرونده پتروشیمی و برخی مدیران بانک سرمایه در ایران محسوب می‌شود و پیشتر نیز رسیدگی به پرونده‌های سعید مرتضوی، حمید بقایی، حسین هدایتی را نیز برعهده داشته است.

جزئیات شکایت محمدرضا شجریان از صداو سیما

دعای ربنا با صدای محمدرضا شجریان، استاد آواز ایران، از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۸۸ هر سال در ماه رمضان از صدا و سیما پخش می‌شد.

در آن سال، به دنبال اعترض‌های خیابانی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، شجریان در انتقاد از سرکوب اعتراض‌ها ترانه «تفنگت را زمین بگذار» را در پی کشته شدن چند نفر از معترضان به ضرب گلوله، در فضای مجازی منتشر کرد.

او همچنین به صدا و سیما به دلیل پخش بدون اجازه برخی از ترانه‌هایش اعتراض کرد.

شجریان ۲۷ خرداد ۱۳۸۸ در نامه‌ای به عزت الله ضرغامی، رئیس وقت صدا و سیما، از او خواست پخش ترانه‌هایش از رادیو و تلویزیون رسمی ایران متوقف شود. او در آن نامه نوشته بود که ترانه «ایران ای سرای امید» مربوط به شرایط روزهای اول انقلاب است و ربطی به این روزها ندارد.

صدا و سیما آن ترانه را در تصاویری تبلیغاتی از صحنه‌های رای دادن مردم در انتخابات سال ۸۸ پخش می‌کرد. شجریان چندی بعد اعلام کرد به دلیل تداوم پخش آثارش از صدا وسیما، موضوع پخش نشدن این آثار را از طریق مراجع قانونی پیگیری می‌کند. او البته گفته بود که قطعه ربنا، دعای مربوط به ماه رمضان، جزو این ممنوعیت نیست. البته صدا و سیما از آن پس، دعای ربنا با صدای شجریان را پخش نکرد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG