در حالیکه دیپلمات های ایرانی در وین سرگرم چانه زنی برای برداشتن تحریم های تسلیحاتی علیه ایران هستند، در تهران، رهبر جمهوری اسلامی ایران خواستار «توسعه توان موشکی» این کشور شده است.
برداشتن تحریم های تسلیحاتی یکی از موارد محل اختلاف ایران و کشورهای غربی در مذاکرات هسته ای ست.
آیت الله علی خامنهای٬ رهبر جمهوری اسلامی ایران سياستهای کلی برنامه ششم توسعه را به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران ابلاغ کرده است از جمله توسعه توان موشکی جمهوری اسلامی ایران.
با ابلاغ رهبر، ردیف بودجه دفاعی ایران از ۲ درصد درآمدهای عمومی دولت، به ۵ درصد می رسد. با این ابلاغ، توسعه توان موشکی ایران در صدر برنامههای دفاعی پنج سال آينده قرار می گیرد.
دستور رهبر جمهوری اسلامی ایران با دشواری های مذاکرات وین همزمان شده است. از چند روز پیش، طرف ایرانی در مذاکرات، خواستار شکسته شدن تحریم های تسلیحاتی شده است.
يک مقام غربی به خبرگزاری رويترز خبرداد که تيم ديپلماتيک ایران حتی خواستار لغو تحريمهای مرتبط با برنامه موشکهای بالستيک و صدور ديگر جنگافزار به ايران شدهاند.
طرف ایران چنین ادعایی ندارد. آنها از برداشتن تحریم های موشکی حرفی نمی زنند. عباس عراقچی گفته است که طرفین بر سرتحریم های اقتصادی و مالی به جمعبندی رسيده اند اما درباره تحریم تسليحاتی اختلافها باقی است.
همه ماجرا به قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد باز می گردد که دقیقا پنج سال پیش تصویب شد و این عبارت؛ «کشورها موظف اند که از انتقال هشت نوع سلاح سنگین از جمله تانک، خودروهای زرهی، هواپیماهای جنگی، هلیکوپترهای تهاجمی، کشتیهای نظامی و سیستمهای موشکی به ایران جلوگیری کنند.»
رویترز به نقل از یک مسئول آمریکایی بلندپایه اعلام کرده که تحریم های اعمال شده بر برنامه موشک های بالستیک و فروش تسلیحات کلاسیک به ایران، در توافق اتمی احتمالی، لغو نخواهد شد.
ایران در حالی خواستار برداشتن تحریم های تسلیحاتی است که بخش دیگر قطعنامه سازمان ملل به طور مشخص مخالف برنامه موشکی ایران است: منع فعالیت های ایران در خصوص تولید موشک بالستیک، و منع آزمایش موشکی ایران.
آیت الله خامنه ای بارها تاکید کرده که فعالیت موشکی ایران قابل مذاکره نیست.