لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۳

واکنش‌ها به پرتاب ماهواره ایرانی؛ پمپئو: توانایی موشکی ایران خطری برای خاورمیانه و اروپا است


مایک پمپئو پیشتر گفته بود قصد اصلی جمهوری اسلامی از ارسال ماهواره به فضا «آزمایش موشک بالستیک بین قاره‌ای» است. 
مایک پمپئو پیشتر گفته بود قصد اصلی جمهوری اسلامی از ارسال ماهواره به فضا «آزمایش موشک بالستیک بین قاره‌ای» است. 

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در واکنش به تلاش ایران برای پرتاب یک ماهواره به مدار زمین، در صفحه توییتر خود نوشت این آزمایش نشان می‌دهد «ایران به دنبال افزایش قابلیت‌های موشکی خود است که تهدیدی برای اروپا و خاورمیانه است.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین نوشت که این کار ایران در تقابل با خواست‌های جامعه جهانی و همچنین نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

روز سه‌شنبه ۲۵ دی ماه مقام های ایران اعلام کردند که تلاش آن‌ها برای ارسال ماهواره «پیام» به فضا و مستقر شدن آن در مدار زمین شکست خورده است. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران،‌ اعلام کرد که این ماهواره در مرحله سوم به «سرعت کافی» نرسید و در قرار گرفتن در مدار زمین ناکام ماند. او اضافه کرد که ایران در حال کار بر روی ماهواره دیگری به نام «دوستی» برای ارسال به فضا است.

پس از این پرتاب ناموفق، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هم در این‌باره موضع‌گیری کرد و با متهم کردن مقام‌های جمهوری اسلامی به «دروغ‌گویی»، گفته بود که قصد اصلی ایران دستیابی به تکنولوژی و آزمایش موشک‌های قاره‌پیما است.


مایک پمپئو هم پیشتر گفته بود قصد اصلی جمهوری اسلامی از ارسال ماهواره به فضا «آزمایش موشک بالستیک بین قاره‌ای» است.

برنامه موشکی ایران پیش از این هم واکنش مقام‌های غربی را برانگیخته بود و آن‌ها از جمهوری اسلامی خواسته بودند این برنامه را متوقف کند. از جمله فرانسه هفته قبل از جمهوری اسلامی درخواست کرده بود همه فعالیت‌های مرتبط با برنامه موشکی بالستیک خود را متوقف کند.

چندی پیش یکی از معاونان وزیر دفاع ایران خبر داده بود که جمهوری اسلامی قصد دارد ظرف چند ماه آینده، سه موشک به چند مدار مختلف زمین ارسال کند.

وزارت خارجه آمریکا پس از اعلام ایران برای پرتاب سه موشک به فضا، در بیانیه‌ای نوشته بود این کار نشان‌دهنده «رفتار خلاف ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت» درباره منع فعالیت در حوزه موشک‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است؛ چرا که «فعالیت موشک حامل پرتاب فضایی در همین حوزه است زیرا معادل همان فناوری موشک اتمی در خانواده موشک‌های بالستیک قاره‌پیما است. یک موشک قاره‌پیما با برد ۱۰ هزار کیلومتر، توانایی رسیدن به ایالات متحده را دارد.»

ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از برجام تصویب شد، از آزمایش موشک بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. کارشناسان می‌گویند که اگر ایران بتواند با ماهواره‌برهای خود محموله به فضا بفرستد، بدان معنی است که می‌تواند کلاهک هسته‌ای نیز روی ماهواره‌برها نصب کند.

مرداد سال گذشته جمهوری اسلامی موشکی را به فضا پرتاب کرد که «ماهواره بر سیمرغ» نام گرفت. کارشناسان می‌گویند شباهت تکنولوژی برنامه پرتاب موشک فضایی و موشک های نظامی آنها را نگران می‌کند.

پرتاب چنین موشکی در تضاد با درخواست‌های دوازده‌گانه آمریکا از مقامات تهران است. آمریکا با ارائه این درخواست‌ها گفته است که جمهوری اسلامی ایران با اجرای آنها باید رفتار خود را تغییر داده و به صورت یک عضو مسئول جامعه جهانی در آید.

واشنگتن با خروج از برجام و اعمال مجدد تحریم‌های برداشت شده در چارچوب برجام، ابراز امیدواری کرده است که تهران هر چه زودتر برای دستیابی به توافقی جامع پای میز مذاکره حاضر شود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG