لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۰

رئیس ستاد نیروهای مسلح ایران: دولت تاکنون ۲۰ درصد بودجه برنامه‌های دفاعی را پرداخت کرده است


رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران روز شنبه ۶ آذر اعلام کرد که دولت تا کنون پول ۲۰ درصد برنامه‌های دفاعی سال جاری را پرداخت کرده است.

به گزارش خبرگزار‌ی‌های ایران، محمد حسین باقری در جمع فرماندهان نیروی دریایی با بیان اینکه دولت گمان می‌کرد پس از برجام دریافت پول فروش نفت با سهولت و سرعت انجام می‌گیرد، گفت: «متاسفانه این اتفاق نیفتاده و به همین دلیل مشکلات ما در بخش بودجه نیروهای مسلح همچنان ادامه دارد.»

او اضافه کرد که بعد از برجام تحریم‌های فروش نفت برداشته شد، اما بخش زیادی از پول نفت وارد کشور نشده و این گرفتاری‌ها ادامه دارد.

این نخستین بار است که عالی‌ترین مقام نظامی ایران از اختصاص نیافتن بودجه دفاعی و ادامه مشکلات مربوط به مبالات مالی پس از برجام انتقاد می‌کند.

سخنان سرلشگر باقری درحالیست که به نوشته خبرگزاری تسنیم، بیژن زنگنه وزیر نفت روز شنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این که آیا ایران در دریافت پول فروش نفت خود دچار مشکل است گفت که ایران پول فروش نفت خود را دریافت می‌کند و پول ناشی از فروش نفت که در اختیار بانک مرکزی ایران قرار نگرفته باشد، وجود ندارد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در تشریح برنامه‌های آتی نیروی دریایی ارتش با تقدیر از اقدامات فرمانده این نیرو در توسعه سواحل مکران، گفت: «در برنامه ششم توسعه حکم خاصی برای سواحل مکران آمده است. کارگروه سواحل مکران در حال شکل‌گیری است و با توجه به اینکه امسال بودجه عمرانی به کسی داده نشده، اما بخشی از پول سواحل مکران واگذار شده است.»

او در تاکید بر توسعه این سواحل گفت که ایران می تواند با این اقدام «آسیای مرکزی را از انحصار ارتباط با روسیه خارج کند» چرا که به گفته او این کشورها خواستار ارتباط با آبهای آزاد از طریق ایران هستند.

محمد حسین باقری در بخش دیگری از سخنان خود به ماموریت‌های آینده نیروی دریایی ارتش در اقیانوس ها و دیگر دریاها اشاره کرد و گفت: «نیروی دریایی ما باید مانند ناوگانی که در دریای عمان دارد ناوگانی در دریای هند نیز داشته باشد. شاید زمانی در سواحل یمن و سوریه نیاز به پایگاه داشته باشیم و مطابق با حقوق بین‌الملل دریاها نیاز به زیرساخت‌های لازم برای این کار داریم.»

او تاکید کرد: «داشتن پایگاه دریایی در دوردست‌ها کمتر از قدرت هسته‌ای نیست و ده‌ها برابر آن است و مانند آن نیز ایجاد بازدارندگی می‌کند. ما می‌توانیم در خلیج فارس سکوی ثابت بزنیم و در سایر نقاط سکوی شناور داشته باشیم.»

رئیس ستادکل نیروهای مسلح همچنین با بیان این که «دشمن ادعا می‌کند ایرانی‌ها و چینی‌ها با همکاری هم راهبرد ممانعت از دسترسی را پیش‌ می‌برند»، اضافه کرد: «این راهبرد ماست و باید آن را توسعه دهیم تا شناورهای دشمن از سواحل فاصله بگیرند.»

این نخستین بار است که مقام عالی نظامی ایران از احتمال ایجاد پایگاه دریایی در دیگر کشورها خبر داده است. به نظر می‌رسد در پی حضور نظامی نیروهای مسلح ایران در خاک سوریه، که به عنوان نخستین حضور نظامی در کشورهای دیگر پس از انقلاب از آن یاد می‌شود، جمهوری اسلامی روند توسعه برنامه های نظامی خود در منطقه را ادامه می‌دهد.

پیشتر فرمانده هان سپاه پاسداران اعلام کرده بودند که اگر جمهوری اسلامی در عراق و سوریه حضور نظامی نداشته باشد، باید با دشمنان خود در داخل کشور و نزدیک مرزها بجنگند.

از سوی دیگر این مقام نظامی ایران در حالی تاثیر ایجاد پایگاه دریایی را با نیروی بازدارندگی قدرت هسته‌ای برابر می‌داند که مسئولان عالیرتبه ایران همواره تاکید کرده بودند برنامه هسته ای ایران ابعاد نظامی نداشته و کاملا صلح آمیز است.

همکاری با نیروی دریایی چین برای جلوگیری از نزدیک شدن شناورهای کشورهای دیگر نیز در حالی برای نخستین بار اعلام شده است که ایران پیشتر تنش‌هایی با ناوها و هواپیماهای نظامی آمریکا در منطقه تنگه هرمز و خلیج فارس پیدا کرده بود.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG