سعید نمکی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی، گفته است که در بخش دارو و تجهیزات پزشکی در ایران «فساد سازمان یافته» وجود دارد.
به گزارش تسنیم، سعید نمکی گفته است که از زمان حضورش در وزارت بهداشت «تکتک موارد ارزی» که در این حوزه اختصاص داده شده بود، با کمک پنج تیم دو نفره بررسی شده است.
وزیر بهداشت ایران وعده داده است که تا پایان هفته آینده مشخص خواهد شد که کل ارز تخصیص داده شده به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی «به چه مواردی اختصاص یافته، چه کالاهایی وارد کشور شده و به بیمارستانهای دولتی اختصاص یافته یا به بخش خصوصی عرضه شده است.»
سعید نمکی روز ۲۴ تیرماه خبر داده بود که عدهای «۲ میلیون یورو» برای واردات «ستنت قلب» دریافت کردند، اما «کابل برق» وارد کردند.
نمکی اضافه کرده بود که برخی نیز با وجود دریافت ارز دولتی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی «داروهای تاریخ گذشته وارد کردهاند.»
حسین صفوی، مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، در اینباره گفته بود: «نمونهها در گمرک که باز شد، مشاهده شد که به جای اینکه داخل بستهبندی استنت، استنت قلبی باشد، در آن مفتول است.»
استنت یا فنر قلب لوله توری مصنوعی از جنس فنر است که در محل انسداد عروق قرارداده می شود و برای برخی بیماران حیاتی است.
ایران در ماههای اخیر با کمبود دارو مواجه شده است. زمستان سال گذشته محمدرضا دری، دبیر انجمن داروسازان تهران، گفته بود که داروخانهها تنها میتوانند برای دو تا سهماه دارو ذخیره کنند. کمبود دارو همچنین منجر به گران شدن آن در شهرهای مختلف ایران شده است.
مقامهای جمهوری کمبود یا گران شدن دارو را به تحریمها نسبت میدهند، گرچه ایالات متحده بارها اعلام کرده است که مواد غذایی و دارو مشمول تحریمها نیست.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، روز گذشته در پیامی ویدئویی اشاره کرده بود که ایالات متحده «تمامی خدمات مرتبط با دارو و خدمات و تجهیزات درمانی» را از شمول تحریمها معاف کرده است.
هوک اضافه کرده بود که «مردم ایران خوب میدانند که مشکل اصلی که از دسترسی [آنها به این خدمات] جلوگیری میکند، خود رژیم [جمهوری اسلامی] است. در جامعه پزشکی ایران زمزمههایی وجود دارد مبنی بر این که رژیم و عوامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشغول انبار کردن دارو هستند تا خودشان آن را به قیمت بالا بفروشند و سود به جیب بزنند.»