نمایندگان برگزیده مجلس دهم، شنبه ۱۸ اردیبهشت در یک روز پرکار در چهار نشست حضور یافتند که در این بین نشست دو فراکسیون اصلی مجلس تا حدودی ترکیب دو جناح مجلس دهم را مشخص کرد.
نمایندگان منتخب روز شنبه ابتدا در ساختمان پیشین مجلس شورای اسلامی در نشست "فرآیند قانونگذاری، الزامات و راهکارها" شرکت کردند. این نشست به دعوت علی لاریجانی، رئیس مجلس کنونی برگزار شد و بیشتر راه یافتگان به مجلس از جمله محمد رضا عارف، رئیس شورای سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان به همراه برخی از وزرا در آن حاضر بودند.
با این حال، مینو خالقی، منتخب اصفهان که بر سر صدور اعتبارنامه او هنوز بین دولت و شورای نگهبان اختلاف نظر وجود دارد، به این نشست دعوت نشده بود.
پس از این نشست، اصولگرایان در همان ساختمان قدیم مجلس ماندند تا در نشست فراکسیون فراگیر اصولگرایان شرکت کنند و اصلاح طلبان به مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری رفتند تا به نشست هم اندیشی فراکسیون امید بپیوندند. در این بین، تعداد نمایندگان حاضر در هر یک از نشست ها نشان از وزن آن فراکسیون در مجلس آینده و توان آن برای انتخاب رئیس مجلس را داشت.
مسئولان برگزاری نشست اصولگرایان اعلام کردند که ۱۵۴ منتخب مجلس دهم در نشست حضور داشته و برگه حضور را امضا کردهاند و ۲۷ منتخب مجلس دهم نیز اعلام کردهاند که قصد حضور در نشست را داشتهاند اما به دلایل شخصی، امکان حضور در نشست را نیافتهاند.
این در حالیست که اصلاح طلبان نیز اعلام کردند که حدود ۱۵۰ منتخب مجلس دهم در نشست آنان شرکت کردهاند.
مجموع ارقام اعلام شده از سوی دو جناح رقمی بیش از ۳۳۰ نفر را نشان می دهد این در حالی است که تعداد کل منتخبان مجلس دهد ۲۹۰ نفر است. البته تعدادی از چهرهها از جمله علی مطهری، در نشست هر دو فراکسیون شرکت کردند.
با وجودی که هنوز به طور قاطع مشخص نیست کدام فراکسیون تعداد بیشتری از نمایندگان را در خود جای داده است، اما به نظر میرسد با توجه به گزارشهای سایتهای خبری از نشست دو فراکسیون، بخت فراکسیون فراگیر اصولگرایان برای ریاست علی لاریجانی بیشتر باشد.
البته نشست دو فراکسیون وجه مشترکی نیز داشت و آن تاکید لاریجانی و عارف، روسای فراکسیونها، بر رونق اقتصادی در مجلس آینده بود.
ضیافت شام حسن روحانی؛ روحانی گفت به مجلس دهم امیدوار است
آخرین برنامه نمایندگان مجلس در روز شنبه، حضور در ضیافت شام حسن روحانی رئیس جمهوری ایران بود.
در این نشست علاوه بر حسن روحانی، لاریجانی و عارف نیز سخنرانی کردند. آقای روحانی بار دیگر با گفتن "به مجلس دهم خیلی امیدوارم"، خشنودی خود را از ترکیب این مجلس نشان داد. علی لاریجانی رئیس مجلس نیز بار دیگر از برجام حمایت کرد و گفت که نباید به توافق هستهای با تلخ کامی و نگاه منفی نگریست.
عارف نیز تأکید کرد که نگاه مجلس دهم، تعامل و مشارکت حداکثری با دولت به جای روبرو شدن و ارایه تذکرات و سوالاتی که گاه ریشه در مسایل شخصی دارند، است.
از حضور مینو خالقی تا تصادف مرگبار منتخب مراغه
اولین گردهماییهای نمایندگان منتخب مجلس دهم، خبرها و حاشیه های مختلفی داشت. یکی از این حاشیههای حضور مینو خالقی، منتخب اصفهان که آرای او از سوی شورای نگهبان باطل شده است در ضیافت شام رئیس جمهوری و نشست فراکسیون اصلاح طلبان بود. خانم خالقی اگر چه از سوی علی لاریجانی به نشست "فرآیند قانونگذاری، الزامات و راهکارها" دعوت نشد، اما با دعوت رئیس جمهوری به ضیافت شام او رفت.
مینو خالقی در این روز موضوع خبر دیگری هم بود و آن اعلام ارجاع اختلاف دولت و شورای نگهبان بر سر ابطال آرای او به هیات حل اختلاف قوا بود. این موضوع ابتدا از قول یک منبع آگاه اعلام شد اما علی مطهری هم موضوع تایید کرد. به گفته آقای مطهری، رهبر جمهوری اسلامی پرونده این اختلاف نظر را به شورای حل اختلاف واگذار کرده است.
خبر دیگر درباره منتخبان مجلس دهم، تصادف مرگبار محمد علی حسین زاده، منتخب شهر مراغه بود. او که برای حضور در ضیافت شام رئیس جمهوری راهی تهران بود در راه تصادف کرد و جان باخت. پلیس راه نیز گفت که دلیل حادثه خستگی و بی توجهی منتخب مراغه بوده است.
نشستهای روز شنبه نمایندگان با شام رئیس جمهوری ایران پایان یافت اما آغازی بود برای تشکیل مجلسی که دولت آقای روحانی به همکاری با آن بسیار امیدوار است.