در پی فرونشست زمین در نسیمشهر استان تهران ۱۲ واحد مسکونی در این منطقه تخلیه شده است. رسانههای ایران میگویند طول این فرونشست ۱۵ متر و عمق آن ۲ متر است.
سرپرست شهرداری نسیمشهر علت این فرونشست را «بی توجهی به قناتهای خشک و مدفون» در این منطقه اعلام کرد و گفت «۱۲ واحد مسکونی به علت فرونشست زمین تخلیه شده» است.
به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف نصیری گفت «این واحدهای مسکونی در دهه ۸۰ توسط چند سازنده به رغم آگاهی از وجود قنات ساخته شدهاند و اکنون بهخاطر رطوبتهای همین ساختمانها، این قنات دچار فرونشست شده است.»
با این حال، منصور درجاتی مدیرکل بحران استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا مدعی شده است حادثهای که در نسیم شهر رخ داد فرونشست نبود و به گفته او منشا این حادثه «انسانساز» بوده و اصلا یک حادثه یا پدیده طبیعی نیست.
نسیمشهر به مساحت ۸۰ کیلومتر مربع در ۱۵ کیلومتری جنوب غرب پایتخت و از توابع شهرستان بهارستان در استان تهران است.
نام قبلی این منطقه مسکونی «اكبرآباد» بود که در ۱۳ مهر ۷۴ با تصويب هيئت وزيران دولت اکبر هاشمی رفسنجانی به «مهاجر شهر» تغییر نام پیدا کرد، اما به دليل عدم استقبال عمومی از این نام، طی یکی از مصوبههای هيئت دولت محمد خاتمی، مهاجر شهر به نسيم شهر تغيير نام یافت.
خطر فرونشست زمین و تبعات آن، مناطق زیادی از ایران را در تهدید میکند، تا آنجا که علی بیتالهی، دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی با بیان این که ۲۰ میلیون نفر از جمعیت شهری در مناطق فرونشستی با نرخهای متفاوت واقع شدهاند، گفته است: «بررسیهایی که به صورت کشوری انجام شده، نشان میدهد که از ۳۱ استان، در ۱۸ استان شاهد رخداد فرونشست هستیم.»
یونسکو، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد در تعریف پدیده فرونشست گفته است: «ریزش و یا نوعی از نشست سطح زمین که به علل متفاوت و در مقیاسی بزرگ به اشکال گوناگون روی میدهد.»
پیشتر، گزارشهایی از «فروچالههای بویین زهرا» و «فرونشست اراضی جنوبی کشاورزی ورامین» در مناطق نزدیک به کلانشهر تهران و همچنین در مناطقی در استانهایی مانند اصفهان، کرمان، خوزستان و کرمانشاه منتشر شده است.
محمد شکرچیزاده، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در آذرماه ۱۴۰۰ گفته بود «در ایران میانگین سالانه فرونشست بین ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر است که در برخی از مناطق این میزان به ۳۸ سانتیمتر نیز میرسد.»