لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۵

صفحه آخر؛ فساد در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی


صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه

برنامه صفحه آخر جمعه ششم مرداد ماه به بررسی فساد عمیق در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به ویژه از آغاز دوران رهبری آیت الله خامنه‌ای پرداخت.

در این برنامه به دوران ریاست محمد یزدی بر قوه قضائیه ایران اشاره شد و اینکه پس ۱۰ سال که آقای شاهرودی به جای محمد یزدی نشست، عباس پالیزدار، دبیر هیات تحقیق و تفحص از قوه قضائیه تخلفات مربوط به محمد یزدی را افشا کرد.

یکی از مهمترین تخلفات افشا شده واگذاری کارخانه لاستیک سازی دنا صدها میلیارد تومان زیر قیمت واقعی به دانشگاهی بود که آقای یزدی آن را راه اندازی کرد. کارشناسی اموال این کارخانه به دست کارشناسان دادگستری صورت گرفت و این افراد بسیاری از اموال را در فهرست مربوطه قید نکردند.

بخش دیگری از برنامه به تخلفات محمود شاهرودی، دیگر رئیس دستگاه قضایی پرداخت و در ادامه تخلفات محمد صادق لاریجانی، رئیس کنونی قوه قضائیه در این برنامه مطرح شد.

تخلفات رسیدگی نشده برادران رئیس قوه قضائیه یکی از مواردی است که به آن پرداخته شد. نامه مرکز رسیدگی به شکایات مردمی به دفتر رئیس جمهوری در سال ۸۶ حکایت از آن داشت که محمد جواد لاریجانی، برادر صادق لاریجانی که هم اکنون نیز دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه است، طی هفت سال حدود ۳۴۲ هکتار از زمین‌های ملی اطراف ورامین را تصرف یا تخریب کرده است.

اگر چه جزئیات زمین خواری محمد جواد لاریجانی توسط دستگاههای دولتی گزارش شد، اما خبری از رسیدگی به این اتهامات منتشر نشد و در ادامه نیز او پس از انتصاب برادرش به ریاست قوه قضائیه، به عنوان دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه منصوب شد.
از سوی دیگر، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، به اتهامات مطرح شده علیه دیگر برادر خود، فاضل لاریجانی، که به سعید مرتضوی، رئیس پیشین سازمان تامین اجتماعی پیشنهاد کارچاق‌کنی داده بود، رسیدگی نکرد.​

برنامه در ادامه به اتهامات زمین‌خواری و فساد اداری صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه پرداخت. او متهم بود که در پی خرید یک باغ در اطراف قم، زمین های دیگری در اطراف باغ را تصرف کرد، با وجود نامه اداره کشاورزی قم در این باره در سال ۸۸، رهبر جمهوری اسلامی در همان سال صادق لاریجانی را به ریاست قوه قضائیه منصوب کرد.

در این برنامه همچنین پیام‌های مردمی و گزارش‌های مختلفی که از فساد در دستگاه قضایی به ویژه در سالهای اخیر حکایت دارد، پخش شد.

تازه ترین رویداد از این دست، اتهام واریز وجوه مردمی مربوط به پرونده‌های قضایی به حساب شخص رئیس قوه قضائیه است که سود حاصل از آن ماهانه حدود ۲۰ میلیارد تومان می‌شود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG