لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۱

همزمان با تهدید یک فرمانده ارشد سپاه؛ دولت می گوید مساله بازداشت خبرنگاران را دنبال می کند


محمدباقر نوبخت (چپ)، یدالله جوانی (راست)
محمدباقر نوبخت (چپ)، یدالله جوانی (راست)

همزمان با تهدید یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران به کسانی که "بحث نفوذ را زیر سوال می‌برند"، سخنگوی دولت ایران می گوید موضوع تضییع حقوق مطبوعات از سوی کابینه روحانی دنبال می شود.

روز سه شنبه یدالله جوانی، از فرماندهان ارشد سپاه که در سرکوب های سال ۸۸ نقش داشت، با دفاع از اقدام سپاه در بازداشت روزنامه‌نگاران، افرادی را که "بحث نفوذ" را "غیرواقعی" می دانند، تهدید کرد.

همزمان با تهدید یک فرمانده ارشد سپاه؛ دولت می گوید مساله بازداشت خبرنگاران را دنبال می کند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران ایران در گفت و گو با خبرگزاری مهر، تاکید کرد: "فکر می کنم کسانی که بحث غیر واقعی بودن نفوذ را مطرح می کنند و آن را یک امر ذهنی می دانند باید در مورد خودشان تامل کرد... مقام معظم رهبری هشدار داده اند و ما باید حساس باشیم، نه اینکه کسانی بیایند و از اساس این موضوع را زیر سوال ببرند؛ کسانی که این کار را می کنند باید در مورد خودشان سوال شود."

یک ماه پیش و بعد از توافق جامع هسته ای بین ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک، آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد آمریکا به دنبال نفوذ در ایران است. پس از این هشدارها، محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، تلاش برای نفوذ در ایران پس از توافق هسته‌ای را "فتنه‌ چهارم" نامید.

یک روز بعد اظهارات فرمانده سپاه، رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی، از بازداشت چند تن "از اعضای شبکه نفوذی همکار با دولت‌های متخاصم غربی" توسط اطلاعات سپاه خبر دادند.

حداقل چهار روزنامه نگار تاکنون بازداشت شده اند: عیسی سحرخیز روزنامه نگار و مدیرکل مطبوعات وزارت ارشاد در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، احسان مازندرانی مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان، آفرین چیت‌ساز ستون‌نویس روزنامه ایران و سامان صفرزایی خبرنگار ماهنامه اندیشه پویا.

دولت: دنبال می کنیم

درحالیکه مقام نظامی سپاه، زیر سوال برندگان مساله نفوذ را تهدید کرده، اما سخنگوی دولت روحانی می گوید "دولت موضوع تضییع حقوق مطبوعات را دنبال می کند."

محمدباقر نوبخت روز سه شنبه، در نمایشگاه مطبوعات با اشاره به "دلخوری" رئیس قوه قضاییه از سخنان حسن روحانی گفت "الان یکی از دوران خوب همکاری قواست به ویژه قوه قضائیه که باید از طرف رئیس جمهور از ایشان تشکر و همکاری ایشان به ویژه در تصویب برجام را یاداوری مي کنم. اما این به معنا نیست که در همه عرصه ها قوا یکسان فکر کنند. در قضا، دو قاضی رای متفاوتی دارند. بنابراین کاملا طبیعی است."

وی افزود: "ما به اصل ۵۷که تفکیک قواست قائل هستیم. البته در اصل ۱۰۷ نیز آمده که رئیس جمهور بعد از رهبری عالی ترین مقام کشور است و ایشان نظر خود را صمیمانه در جمع اصحاب رسانه بیان کردند."

حسن روحانی و صادق لاریجانی، رئیس جمهوری و رئیس قوه قضاییه ایران بر سربازداشت روزنامه نگاران اختلاف نظر دارند. آقای روحانی روز چهارشنبه، ۱۳ آبان‌ماه، درباره بازداشت خبرنگاران گفت: "بیخودی نرویم از اینجا، از آنجا، یک نفر یا دو نفر را به بهانه‌ای بگیریم و برای آنها پرونده‌سازی کنیم و بعد بیاییم این پرونده را در کشور بزرگ کنیم. بعد بگوییم این خط، خط نفوذ است."

در پی این سخنان، صادق لاریجانی در واکنشی تند به گفته‌های حسن روحانی اعتراض کرد و آن را "سخنانی خلاف" خواند که "بیان آن از مسئولان مطلع نظام، انتظار نمی‌رود."

بازداشت برای "صیانت"

در حالیکه قوه قضاییه و سپاه در یکسو از بازداشت ها دفاع می کنند و دولت مخالف این رویه است، اظهارات علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران روز سه شنبه خبر ساز شد.

علی شمخانی درنشست خبری در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در خصوص آخرین وضعیت خبرنگاران بازداشت شده، اظهار داشت: این موضوع هم اکنون در حال مدیریت است و این اقدام برای صیانت از سلامت خبرنگاران است."

وی افزود: "شاید برخی اقدامات ناخواسته توسط بعضی افراد صورت گرفته باشد و این خبرنگاران در گردابی افتاده‌اند که به هیچ‌عنوان برایشان مفید نیست."

علی شمخانی با اینکه منصوب رهبر در شورایعالی امنیت ملی است اما از نزدیکان دولت حسن روحانی به شمار می آید.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه با تایید اینکه شورای عالی امنیت ملی به موضوع بازداشت‌های اخیر خبرنگاران وارد شده است، گفت که این موضوع به زودی حل می‌‌شود و آزادی آنان زمان زیادی نخواهد بود.

XS
SM
MD
LG