لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۹

اخبار متناقض از مرگ فرمانده سپاه؛ شاگرد تکاوران دوره پهلوی، مربی قاسم سلیمانی


خبرگزاری فارس محمد ناظری را "از جمله فرماندهان حاضر در عملیات دستگیری متجاوزان آمریکایی و انگلیسی" معرفی کرده است.
خبرگزاری فارس محمد ناظری را "از جمله فرماندهان حاضر در عملیات دستگیری متجاوزان آمریکایی و انگلیسی" معرفی کرده است.

رسانه‌های ایران درباره مرگ محمد ناظری، فرمانده یگان تکاوری نیروی دریایی سپاه پاسداران که در دستگیری ملوانان آمریکایی نیز شرکت داشت، اخبار ضد و نقیضی منتشر کرده‌اند.

سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی که روز چهارشنبه، ۲۲ اردیبهشت منتشر شد نوشته است که دریادار دوم محمد ناظری، "در حین مأموریت در منطقه نازعات به یاران شهیدش پیوست."

به مجموعه چهار جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک، ابوموسی و سیری نازعات گفته می‌شود که سپاه از آن به عنوان "دژ دفاعی تنگه هرمز" یاد می‌کند.

این درحالی است که خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علت مرگ محمد ناظری را "ایست قلبی" اعلام کرده و از "درگذشت" به جای "شهادت" استفاده کرده است.

در مقابل خبرگزاری فارس، دیگر رسانه سپاه پاسداران از لفظ "شهید" برای او استفاده کرده اما نوشته که او به دلیل "عارضه شیمیایی" به جا مانده از جنگ با عراق پس از بازگشت از یک سخنرانی در بندر لنگه جان باخته است.

این تفاوت روایت‌ها در اخبار مربوط به فرماندهان سپاه آن هم توسط دو رسانه وابسته به این نیروی نظامی کم‌سابقه است.

خبرگزاری فارس همچنین محمد ناظری را "از جمله فرماندهان حاضر در عملیات دستگیری متجاوزان آمریکایی و انگلیسی" معرفی کرده و از حضور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده شاخه برون مرزی سپاه پاسداران در خانه آقای ناظری خبر داده است.

عکسی هم از آقای سلیمانی با لباس سراسر مشکی منتشر شده و از قول او عنوان شده که در سال ۱۳۵۸ "نیروی آموزشی" آقای ناظری بوده است.

رسانه‌های وابسته به نیروهای نظامی و امنیتی ایران، این فرمانده ارشد سپاه را متولد ۱۳۳۳ در تهران معرفی کرده و نوشته‌اند که او موسس مرکز آموزش هوابرد سپاه و از اولین مدرسان آموزش تکاوری در نیروهای سپاه بوده به طوری که " بسیاری از فرماندهان حاضر سپاه از جمله شاگردان نظامی وی بودند".

او از سال ۱۳۷۰ به نیروی دریایی سپاه پیوست و یگان ویژه تکاوران این نیرو را تاسیس کرد. فرماندهی این نیرو نیز برعهده خود او بود.

با این که از او به عنوان یکی از فرماندهان حاضر در عملیات دستگیری ملوانان آمریکایی یاد شده اما تصویر او در عکس‌های منتشر شده از دیدار رهبر جمهوری اسلامی با عاملان این دستگیری و فرماندهان نیروی دریایی سپاه به چشم نمی‌خورد.

ده ملوان آمریکایی در دی ماه سال گذشته به دنبال نقص فنی قایقشان ناخواسته وارد آب های ایران شدند. این ملوانان برای چند ساعت توسط سپاه پاسداران ایران بازداشت و سپس آزاد شدند. جان کری، وزیر خارجه آمریکا از ایران به خاطر آزادی آنان تشکر کرد اما از رفتار صورت گرفته با آنها انتقاد کرد.

اما سپاه اعلام کرد که بیش از ۱۳ هزار صفحه اطلاعات نظامی آمریکا در جریان این دستگیری استخراج شده است.

دریاسالار جان ریچاردسون، فرمانده ارشد عملیات دریایی ایالات متحده در واکنش به این اظهارات گفت که جمع آوری اطلاعات از ملوانان آمریکایی خلاف قوانین بین‌المللی بوده است.

آموزش دهنده سپاه که از مدرسان حکومت پهلوی آموزش دیده بود

محمد ناظری در یکی از مسابقه‌های تلویزیونی به نام فرمانده نیز حضور داشت که شرکت کنندگان برای دریافت کلاه سبز تکاوری نیروی دریایی سپاه پاسداران رقابت می‌کردند.

آقای ناظری در جریان این مسابقه مصاحبه‌ای هم با شبکه افق(شبکه پخش کننده مسابقه) انجام داد و در آن ادبیات متفاوتی با عموم فرماندهان این نیرو داشت. او خود را "بچه امامزاده حسن" و "بچه جنوب شهر" معرفی کرد و توضیح داد که نزد مدرسان بازمانده از ارتش شاهنشاهی آموزش دیده است.

او در این مصاحبه درباره تشکیل نیروی ویژه به فرماندهی خودش توضیح داد: " اواخر سال ۱۳۸۶ از طرف ستاد فرماندهی کل قوا ابلاغ شد به نیروی دریایی سپاه که باید یگان ویژه‌ای به منظورهای خاصی تشکیل دهید. با این هدف که در مقابل نیروهای ائتلاف یا آمریکایی ها که آن موقع اینجا بودند آمادگی برخورد و انهدام داشته باشیم. به خاطر بحران‌هایی که در آن زمان در خلیج فارس ایجاد شده بود. حتی اگر لازم بود به صورت یکبار مصرف هم که شده باید می رفتیم بزنیم."

این فرمانده نیروی دریایی سپاه یکی از ماموریت‌های ویژه نیروهای تحت فرماندهی خود را مقابله با دزدان دریایی عنوان کرده بود: "یهو آمدند گفتند جمهوری اسلامی که خودش گردن کلفت عالمه چرا هر شش ماه یک کشتی ما باید دزدیده شود و از ما باج خواهی کنند؟! از ستاد فرماندهی کل قوا گفتند که باید یک ایستگاه در دریای عربی و یک ایستگاه در باب المندب بزنید و کشتی ها را گارد بدهید. نیروی دریایی سپاه این کار را قبول کرد و ما را فرستاد به این کار."

او معتقد بود که یگان تکاوری نیروی دریایی سپاه پاسداران "منهای تکنولوژی" در دنیا اول است و "خصوصیات ذاتی که نیروهای ایرانی در انجام این کارهای ویژه دارند فراتر از سایرین است. دیگران فوق العاده آسیب پذیرند. اما نیروهای ما مثل خلبان های ما هستند که ژن بخصوصی دارند. این همان ژن ایرانی بودن است."

XS
SM
MD
LG