لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۳

خبرگزاری فرانسه: مهلت سه ماهه آمریکا به عراق برای خرید برق و گاز از ایران


ریک پری، وزیر انرژی آمریکا، در سفر به عراق از دولت آن کشور خواسته بود به اتکا به گاز و برق ایران پایان بدهد و بخش انرژی اش را بر روی سرمایه گذاری آمریکا باز کند. 
ریک پری، وزیر انرژی آمریکا، در سفر به عراق از دولت آن کشور خواسته بود به اتکا به گاز و برق ایران پایان بدهد و بخش انرژی اش را بر روی سرمایه گذاری آمریکا باز کند. 

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام دولتی عراق نوشت که این کشور برای سه ماه دیگر از آمریکا مهلت گرفته است تا از ایران برق و گاز وارد کند و در این مدت جایگزین دیگری برای تامین انرژی خود بیابد.

هفته گذشته نخست‌ وزیر عراق خبر از اعزام هیئتی به واشنگتن برای گفت‌وگو در همین زمینه داده بود.

عراق پیش از این مهلتی ۴۵ روزه از آمریکا گرفته بود تا علی‌رغم آغاز تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، به خرید گاز و برق از ایران ادامه دهد.

خبر تمدید مهلت سه ماهه عراق برای معامله با ایران، در پایان این مهلت ۴۵ روزه منتشر شده است.

ریک پری وزیر انرژی آمریکا پیشتر در سفر به بغداد، از دولت عراق خواسته بود به اتکا به برق و گاز ایران پایان بدهد و بخش انرژی اش را بر روی سرمایه گذاری آمریکا باز کند.

وزیر انرژی آمریکا گفته بود: «زمان آن فرا رسیده است عراق به وابستگی اش به کشورهای کمتر قابل اتکا، که در پی تسلط و کنترل هستند، پایان بدهد. ایالات متحده و عراق می توانند به اتفاق یکدیگر صنایع نفت، گاز و آب عراق را توسعه بدهند.»

به نوشته خبرگزاری فرانسه، عراق روزانه ۱۳۰۰ مگاوات برق و ۲۸ میلیون مترمکعب گاز (برای تولید برق) از ایران وارد می‌کند.

قطع شدن مکرر برق در برخی از مناطق کشور عراق، در تابستان سال جاری یکی از دلایل به راه افتادن تظاهرات اعتراضی علیه دولت بود.

پرزیدنت ترامپ حدود شش ماه پیش با اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، دستور داد تحریم‌های هسته‌ای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.

مرحله دوم این تحریم‌‌ها که از ۱۳ آبان آغاز شد، شامل صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، کشتیرانی، بانک و بیمه و موسسات مالی است.

با آغاز مرحله دوم تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی، هشت کشور به طور موقت از تحریم نفتی ایران معاف شدند.

به گفته وزیر خارجه آمریکا، دلیل معافیت ایتالیا، تایوان، ترکیه، ژاپن، چین، کره جنوبی، هند و یونان از تحریم نفتی ایران، کمک به ثبات در بازار نفت جهان است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG