لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ ایران ۱۹:۱۹

ائتلاف شیعیان عراق علی الزیدی را به عنوان نامزد نخست‌وزیری معرفی کرد

نزار امدی، رییس‌ جمهوری عراق، و علی الزیدی، نامزد نخست‌وزیری عراق، در مراسمی در بغداد (سه‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۵)
نزار امدی، رییس‌ جمهوری عراق، و علی الزیدی، نامزد نخست‌وزیری عراق، در مراسمی در بغداد (سه‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۵)

اتحاد بلوک‌های سیاسی شیعه عراق، موسوم به «چارچوب هماهنگی»، علی الزیدی را به عنوان نامزد خود برای پست نخست‌وزیری معرفی کرد.

این ائتلاف روز دوشنبه ۷ اردیبهشت در بیانیه‌ای اعلام کرد که نزار آمدی، رئیس‌ جمهوری عراق، از علی الزیدی که نامزد بزرگ‌ترین بلوک پارلمانی معروف به «چارچوب هماهنگی» است، برای تشکیل دولت دعوت کرد.

الزیدی با کمی بیشتر از ۴۰ سال سن، یک تاجر عراقی است که منافع تجاری‌اش در بخش‌های مختلفی از جمله بانکداری و تأمین برنامه بزرگ سبد غذایی دولت عراق (که میلیون‌ها نفر را پوشش می‌دهد) گسترش یافته است.

بنابر قانون اساسی عراق، الزیدی اکنون ۳۰ روز فرصت دارد کابینه خود را تشکیل دهد و آن را برای کسب رأی اعتماد به پارلمان ارائه کند.

این تصمیم ۱۶۷ روز (حدود پنج ماه و نیم) پس از برگزاری انتخابات پارلمانی در آبان ۱۴۰۴ گرفته شد.

علی الزیدی سابقه فعالیت در حوزه بانکداری دارد و بانک تحت مدیریت او به فساد متهم شده است.

رژیم ایران، عمدتاً از طریق نیروهای شبه نظامی حشدالشعبی و نیز احزاب سیاسی شیعه نفوذ عمیقی در عراق دارد.

از سال ۱۳۸۴ تاکنون، بر اساس سیستم تقسیم قدرت که برای جلوگیری از درگیری‌های فرقه‌ای طراحی شده، رئیس‌جمهوری عراق کُرد، نخست‌وزیر آن شیعه، و رئیس پارلمان آن سُنی است.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG