عراق هشت بانک این کشور را از معاملات دلاری آمریکا ممنوع کرده است.
به گزارش رویترز، این تصمیم پس از سفر چند روز پیش یک مقام ارشد خزانه داری ایالات متحده به عراق و برای کاهش کلاهبرداری، پولشویی و سایر اقدامات غیرقانونی با استفاده از دلار آمریکا صورت گرفت.
بانکهای عراقی از دسترسی به حراج دلار که بانک مرکزی عراق روزانه انجام میدهد منع شدهاند. دلار منبع اصلی ارز در این کشور وابسته به واردات است.
آمریکا سعی دارد جلوی قاچاق دلار به ایران را بگیرد.
عراق که متحد دو کشور ایالات متحده و ایران است، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ذخیره ارزی در ایالات متحده دارد و نیاز دارد که نظر مساعد آمریکا را برای دسترسی به این منابع جلب کند.
نام برخی از بانکهای ممنوع شده که در یک سند بانک مرکزی عراق آمده است عبارتند از: بانک بینالمللی اسلامی کردستان برای سرمایهگذاری و توسعه، بانک بینالمللی آشور، بانک جنوب اسلامی، بانک الهدی، بانک سرمایهگذاری عراق، بانک اتحاد عراق، بانک اسلامی عربیه، و بانک بازرگانی حمورابی.
یک سخنگوی وزارت خزانه داری آمریکا گفت که واشنگتن از اقدامات مستمر بانک مرکزی عراق برای محافظت از سیستم مالی عراق در برابر سوء استفادهها قدردانی میکند.
سفر برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری ایالات متحده در امور تروریسم و اطلاعات مالی به عراق در حالی انجام شد که واشنگتن به دنبال مقابله با اقدام جمهوری اسلامی ایران برای دور زدن تحریمها در عراق، و همچنین مطابقت دادن بخش مالی عراق با استانداردهای بینالمللی است.
به گفته مقامات آمریکایی برایان نلسون در سفر خود به عراق که هفته گذشته در روزهای یکشنبه و دوشنبه انجام گرفت با مقامات ارشد از جمله محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق دیدار و گفتوگو کرد.
به گفته سخنگوی وزارت خزانهداری آمریکا، برایان نلسون در این سفر با همتایان عراقی خود در مورد محافظت از نظامهای مالی عراق و جهان در برابر عوامل مجرم، فاسد، و تروریست گفتوگو کرد.
سخنگوی خزانه داری آمریکا همچنین گفت که واشنگتن در حفاظت از بخش مالی عراق در برابر سوءاستفاده جمهوری اسلامی ایران یا سایر عوامل شریر، همچنان شریک عراق خواهد بود.
پیشتر آسوشیتپرس در گزارشی به نقل از رئیس هیئت مدیره بانک موصل و معاون اول اتحادیه بانکهای خصوصی عراق نوشته بود ارز از عراق و از طریق مرزهای زمینی تحت حمایت گروههای مسلح عراقی قاچاق می شود. او گفت این گروههای مسلح بخشی از دلار قاچاق را به عنوان سهم خود بر میدارند. طبق تخمین او ۸۰ درصد دلار فروخته شده از طریق حراج به کشورهای همسایه عراق رسیده است.
یکی از اعضای یکی از شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران که خواست نامش فاش نشود نیز گفته بود بیشتر بانکهای عراقی به طور غیرمستقیم در اختیار سیاستمداران و احزاب سیاسی هستند که آنها نیز از حراج دلار استفاده کرده و نفع بردهاند.