در پی انتشار اخبار شیوع ویروس کرونا در ایران، کشورهای کویت و عراق پروازهای خود به ایران را لغو کردند و افغانستان نیز خواستار لغو پروازها شد.
مسعود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی، روز جمعه دوم اسفند گفت که عراق به صورت رسمی اعلام کرده است که دیگر هیچ مسافر ایرانی را نمیپذیرد و برای مسافران ایرانی ویزا صادر نمیکند.
به گفته او، پرواز بین ایران و عراق فقط برای جابهجایی دیپلماتها و تبعه عراقی در ایران است که تمام این پروازها هم با انجام قرنطینههای پزشکی انجام میشود. البته چند پرواز هم برای انتقال ایرانیهای ساکن عراق انجام میشود.
او همچنین گفت که کویت به صورت رسمی اعلام کرده که هیچ پروازی را از ایران نمیپذیرد و تمامی پروازها بین ایران و کویت لغو شد. به گفته او، مسئولان افغانستان نیز به طور شفاهی از لغو پروازها بین دو کشور سخن گفتهاند؛ اما هنوز رسما اعلام نکردهاند.
به نظر میرسد جمهوری اسلامی این بار نیز در مقابل بحران، رویه همیشگی خود را درپیش گرفته است. مقامات رژیم که تا همین چند روز پیش حتی نگرانی برای شیوع کرونا در ایران را رد میکردند، با انتشار خبر مرگ دو فرد مبتلا به این ویروس در قم مجبور به اعتراف شدند.
پس از آن نیز، اخبار و آمار غیردقیق و ناشفاف اعلام میشود و دقیقا مشخص نیست افراد درگذشته و مبتلا در چه شهرهایی سکونت داشته و دارند و به کدام مراکز درمانی منتقل شدهاند. افزون بر این، برخورد امنیتی با موضوع مثل همیشه در دستور کار قرار گرفته و به گفته یک مقام قضائی در استان ایلام چند نفر به دلیل «انتشار فایل صوتی مبنی بر شیوع ویروس کرونا» بازداشت شدهاند.
از سوی دیگر کمبود ماسک و نگرانی از آمادگی مراکز درمانی یکی دیگر از دغدغههای مردم ایران در این روزها است. گزارشها در شبکههای اجتماعی حاکی است که ماسک و مواد ضدعفونی به شدت نایاب و گران شدهاند.
پیش از این کامیار علایی، از مدیران انستیتوی بینالمللی سلامتی و آموزش در آمریکا، در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا توضیح داده بود که هر فرد مبتلا به کرونا ویروس، دستکم چهار نفر را مبتلا کرده است و مقامات ایران با مرگ دو نفر از مبتلایان مجبور شدند اعلام کنند کرونا به ایران رسیده است.
ایالات متحده بارها سوءمدیریت، فساد مالی نهادینه، و غارت داراییهای ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات ایران و وضعیت نابسامان رفاهی مردم آن کشور دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.