لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۹

اينترنتی ها در ايران با پليس سايبری مبارزه می کنند


اينترنتی ها در ايران با پليس سايبری مبارزه می کنند
اينترنتی ها در ايران با پليس سايبری مبارزه می کنند

بانکوک پست زير عنوان "مبارزه اينترنتی ها با پليس سايبری در ايران" می نويسد تاثير تحريم های غربی در متوقف ساختن جريان ورود کامپيوترها و نرم افزارهای کامپيوتری به ايران - که صحنه چالشی واقعی برای استفاده کنندگان از اينترنت بمنظور گريزاز سانسورهای محلی و مسدود کننده هزاران وب سايت، ازجمله فيس بوک و يوتيوب است - اندک بوده است.

مقامات ماه گذشته نخستين واحد پليس اينترنتی جمهوری اسلامی را برای مقابله با محبوبيت روزافزون شبکه های اجتماعی پايه گذاری کردند، که انتظار می رود به افزايش سانسورهای اينترنتی درايران دارای بيشترين جمعيت استفاده کننده از اينترنت در خاورميانه منجر شود.

برقراری محدوديت های اينترنتی ازطريق فيلترهای سانسور کننده، با هدف مسدود ساختن دسترسی به سايت هائی انجام می گيرد که رژيم اسلامی آن ها را غير اخلاقی و مخرب می داند، و سايت های پورنوگرافی و خبری حاوی انتقاد از ايران را نيز در بر می گيرد. روز يکشنبه، دادگاهها در ايران برای دو نفر به اتهام گرداندن سايت های پورنو حکم مرگ صادر کردند.

کارشناسان می گويند سخت گيری عليه اينترنت در ايران که پس از انتخابات جنجال برانگيز رياست جمهوری در ژوئن ۲۰۰۹ شديد شده بود با شورش های جاری در جهان عرب شديد ترشده است.
انتخابات رياست جمهوری ايران در عين حال نقطه عطفی نيز در استفاده از اينترنت به وجود آورد و اينترنت عليه جنبش مخالفی مورد استفاده قرار گرفت که خود از آن برای کسب حمايت عليه دولت تحت رياست محمود احمدی نژاد استفاده کرده بود.

به رغم محدوديت ها، استفاده از اينترنت در جمهوری اسلامی، کشوری که ۳۲ ميليون نفر از جمعيت ۷۴ ميليونی آن منظما سراغ اينترنت می روند، سير صعودی داشته است.

ايران در عين حال به بازاری پررونق برای استفاده غير مجاز از نرم افزارها، بازيهای کامپيوتری و فيلم های سينمائی هاليوودی مبدل شده است. در غياب قوانين کپی رايت، فيلم های سينمائی ،بازيهای کامپيوتری و نرم افزارها به فاصله چند روز پس از عرضه به بازارهای آمريکا، به قيمت هائی بسيارارزان تر از آمريکا در ايران عرضه می شوند.

ميلاد که خواسته است نام خانوادگی او برده نشود، می گويد ما بزرگترين مصرف کننده غير مجاز نرم افزارها در خاورميانه هستيم. او به عنوان نمونه به نرم افزار (Adobe CS5) اشاره می کند که درسايت (Amazon) به قيمت هائی تا ۲۳۵۹ دلارفروخته می شود، و در ايران ۵ دلار.

فائزه، معلم انگايسی ۲۷ ساله ای که خود را به فيس بوک و يوتيوب وفادار می داند می گويد مبارزه با سانسوراکنون با تجربه استفاده از اينترنت در جمهوری اسلامی عجين و همراه شده است. او می گويد آنها هر روز با ايجاد موانعی جديد، آنچه را که خوب بلدند انجام می دهند. ماهم آنچه را که خوب بلديم انجام می دهيم، و آن پيدا کردن راههای مقابله با آنهاست.

XS
SM
MD
LG