لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۴

اعتراض فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران به قطع اینترنت در ایران: اینکار به منزله محاصره شهروندان است


فدراسیون بین المللی روزنامه‌نگاران با انتشار بیانیه ای ضمن محکوم کردن قطع سراسری اینترنت در ایران، این اقدام را «تلاشی برای از بین بردن خطوط ارتباطی و ساکت کردن گزارش رسانه‌ها از وضعیت جاری ایران» دانست.

این نهاد بین المللی در بیانیه خود که دوشنبه ۲۷ آبان منتشر کرد، به نقل از آنتونی بلانگر،‌ دبیرکل خود آورده است: «اینترنت به طور فزاینده در حال تبدیل به ابزاری برای دولت‌ها در سراسر جهان است تا گزارش رسانه‌ها را ساکت کرده و حق اساسی شهروندان برای دسترسی آزاد به اطلاعات را محدود کنند.»

آنتونی بلانگر با بیان این که ۳۰ کشور در سال ۲۰۱۹ رسانه‌ها را توقیف و دسترسی به اینترنت را مسدود کرده‌اند، گفت چنین حرکتی نشان دهنده «روند جهانی کنترل رسانه‌های شهروندان و دسترسی به اینترنت» است.

او اضافه کرد: «ما از مقامات ایرانی می‌خواهیم که محاصره را برداشته و سرکوب علیه معترضان را متوقف کنند.»

روز دوشنبه، سه روز بعد از قطع اینترنت در ایران وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی تائید کرد که این اقدام با تصمیم شورای عالی امنیت ملی ایران انجام شده است.

محمدجواد آذری جهرمی به رسانه‌های ایران گفته است که اینترنت اختلال ندارد، بلکه به دستور و تشخیص شورای امنیت کشور با ابلاغ به اپراتورها قطع شده است.

جمهوری اسلامی از روز شنبه که اعتراضات در سراسر ایران گسترده شد، اینترنت را قطع کرد.

شنبه شب ۲۴ آبان نهاد «نت‌بلاکز» که سازمانی برای نظارت بر اینترنت است، اعلام کرد: با ادامه اعتراضات اخیر در ایران، سراسر این کشور اکنون در آستانه قطع کامل اینترنت قرار دارد و میزان وصل بودن به اینترنت به ۷ درصد این میزان در شرایط عادی رسیده است.

ساعاتی بعد، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به قطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی، این اقدام مقامات ایران را محکوم کرد.

مورگان اورتگاس شامگاه شنبه در توئیتی نوشت: در حالی که مردم ایران به جدیدترین بی‌عدالتی رژیم فاسد حاکم اعتراض می‌کنند، ایالات متحده در کنار این مردم که مدتهاست در رنج هستند، می‌ایستد.

وی افزود: «ما تلاش ها برای قطع اینترنت را محکوم می کنیم. بگذارید آنها [مردم] حرف‌شان را بزنند!»

چه کسی کنترل شورای عالی امنیت ملی را در دست دارد

شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی به ریاست رئیس جمهوری تشکیل می شود. نیمی از اعضای آن توسط رهبر منصوب و نیمی هم به واسطه مقام‌، در آن حضور دارند.

فهرست اعضای شورای عالی امنیت ملی به شرح زیر است:

سران سه قوه:
حسن روحانی (رئیس‌جمهور و رئیس شورا)
علی لاریجانی (رئیس مجلس شورای اسلامی)
سید ابراهیم رئیسی (رئیس قوهٔ قضائیه)
رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح:
سردار محمدحسین باقری
مسئول امور برنامه و بودجه:
محمدباقر نوبخت (معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه)
دو نماینده به انتخاب مقام رهبری:
علی شمخانی (دبیر شورا)
سعید جلیلی
وزیران امور خارجه و کشور و اطلاعات:
عبدالرضا رحمانی فضلی (وزیر کشور و رئیس شورای امنیت کشور)
محمدجواد ظریف (وزیر امور خارجه)
سید محمود علوی (وزیر اطلاعات)

نگاهی به این ترکیب نشان می دهد که قطع اینترنت اگر چه با رای مستقیم اعضای این شورا اجرا شده است،‌ اما خامنه‌ای - که در ادبیات رژيم از تصمیمات او به عنوان «فصل الخطاب» یاد می‌شود - و روحانی - که رئیس‌جمهوری ایران و مافوق بی‌واسطه برخی از اعضای این شورا است - عملا تصمیم‌گیرندگان اصلی بوده‌اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG