لینکهای قابل دسترسی

پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۸

دیدگاه| شرکت های فناوری در سانسور اعتراضات ایران شریک جرم هستند


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در میانه اعتراضات تلاش برای بستن چند کانال مخالفان کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در میانه اعتراضات تلاش برای بستن چند کانال مخالفان کرد.

گزارشی از فیروزه محمودی و فریدون بشار در وبسایت «وایرد دات کام»

آزادی بیان که دسترسی به اینترنت را در برمی گیرد شریان دموکراسی است، اما حکومت جمهوری اسلامی با قطع اینترنت در جریان اعتراضات سراسری دی ماه اینترنت را بر روی بیش از چهل میلیون کاربر «تلگرام» در ایران قطع کرد.

این تصمیم بر زندگی روزانه شهروندان ایران شامل بیش از چهل و هشت میلیون دارنده تلفن های هوشمند تاثیری بی اندازه گذاشت. ایرانی ها آن چه را که در خیابان نمی توانند انجام بدهند مانند تجمع، سازماندهی و ابراز بیان در فضای آنلاین انجام می دهند. معترضان ایرانی برای دور زدن سانسور «تلگرام» و «اینستاگرام» و دسترسی به اطلاعات و ارتباطات به فیلترشکن و «وی پی ان» روی آورده اند.

اما این فقط رژیم جمهوری اسلامی نیست که ایرانی ها را از آزادی های دیجیتالی شان محروم کرده است. شرکت های فناوری آمریکایی که در سایه نگرانی از تحریم ها دسترسی کاربران ایرانی به خدمات شان را محدود کرده اند، در عمل دسترسی به اینترنت و آزادی بیان را محدود می کنند.

با وجود سال ها تلاش سازمان های مردم نهاد در خارج از ایران و صدور مجوز از سوی وزارت دارایی آمریکا، شرکت های فناوری کماکان ایرانی ها را از خدماتی که می تواند در ارتباطات آزاد و باز حیاتی باشد محروم می کنند.

یک نمونه اپلیکیشن محبوب «سیگنال» است که با کد گذاری پیام ها راهی امن برای ارتباط ایرانی ها با یکدیگر است. اکنون که «تلگرام» مسدود شده است «سیگنال» می تواند نقشی مهم ایفا کند. «سیگنال» که مدت ها است در ایران قابل دسترسی نیست بر «اپ انجین گوگل» تکیه دارد و گوگل تصمیم گرفته است مانع دسترسی اینترنتی کاربران در ایران به این خدمات در فضای مجازی «کلاود» شود.

استفاده امن از «توئیتر» در ایران هم با توجه به عدم پذیرش تلفن کاربران ایرانی با مشکلاتی روبرو است.

راه حل ها ساده هستند: گوگل با امکان دسترسی کاربران در ایران به خدمات آن شرکت بر روی «اپ انجین» کار رژیم برای سانسور شهروندانش سخت تر خواهد کرد.

«سیگنال» می تواند از دیگر خدمات کلاود مانند «کلاودفرانت آمازون» یا آزور مایکروسافت» استفاده کند که در ایران قابل دسترسی است.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG