پس از گذشت بیش از ۶ ماه از اعتراضات آبان ماه سال ۹۸، مقامات جمهوری اسلامی برای نخستین بار شمار کشتهشدگان این اعتراضات را حدود ۲۲۵ نفر اعلام کردند. آماری که با آمارهای بین المللی تناقض دارد.
به گزارش رویترز، عبدالرضا رحمانی فضلی در یک مصاحبه با تلویزیون دولتی ایران، با اعلام این که شمار کشتهشدگان در اعتراضات آبان ماه سال گذشته کمتر از ۲۲۵ نفر بوده است، گفت که حدود ۴۰ یا ۴۵ نفر، یعنی حدود ۲۰ درصد کشتهشدگان در این ناآرامیها، با استفاده از سلاحهای غیرسازمانی کشته شدهاند.
اعتراضات به گران شدن بنزین از روز جمعه ۲۴ آبان ماه و پس از انتشار ناگهانی خبر گران شدن این فرآورده نفتی، در شهرهای مختلف ایران از جمله مشهد، خوزستان، اهواز، خرمشهر، بهبهان آغاز، و به مرور به تمام مناطق کشور کشیده شد. طی دو روز گذشته اخبار و ویدئوهای مختلفی تجمع های اعتراضی و شعارهای مردم علیه حکومت در شهرهای مختلف منتشر شد.
پس از این اعتراضات خبرگزاری رویترز در گزارشی آمار کشته شدگان در اعتراضات ایران را ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد و به نقل از سه منبع نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی نوشت که خامنهای به مقامات دولتی و امنیتی دستور داده بود برای متوقف کردن اعتراضات «هر کاری لازم است» انجام دهند.
همچنین سازمان عفو بینالملل شمار کشته شدگان این اعتراضات را ۳۰۴ نفر اعلام کرد و این سازمان گزارش داد که طبق شواهد به دست آمده دست کم ۲۳ کودک در جریان اعتراضات سراسری در آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم ایران، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بر هم زدن ثبات در خاورمیانه میکند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.
در این بین دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، هم چند بار به موضوع معترضان ایران و حمایت آمریکا از مردم ایران اشاره کرده و گفته بود که «معترضان در ایران به دنبال آزادی هستند و ما به طور کامل از آنها حمایت میکنیم.»
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.