اکسپرس در گزارشی نوشت: ایران، با وجود ادامه فشار بر حکومت، در سال ۲۰۱۸، بیش از ۲۰۰ نفر را اعدام کرده است. تنها در ماه نوامبر ۱۳ زندانی اعدام شده اند. اعدام دست کم سه نفر از آن ها، در ۳۰ آبان ماه، در ملاء عام در شیراز، با حلق آویز کردن از جرثقیل انجام گرفت.
چند روز قبل، در ۲۳ آبان ماه، ۱۰ زندانی در زندان گوهردشت کرج به دار آویخته شدند.
این اعدام ها در حالی صورت می گیرد که اعتراضات در ایران به اوضاع نابسامان اقتصادی که بسیاری را فقیر کرده است، به طور سراسری ادامه دارد.
در قطعنامه جدید کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد از ایران خواسته شده به بازداشت های خودسرانه پایان دهد؛ و نسبت به شمار بالای اعدام ها ابراز نگرانی شده است.
قطعنامه با ۸۵ رای موافق در برابر ۳۰ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع در کمیته سوم تصویب شد.
تصور می شود اکثریت ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد در جلسه ماه آینده به این قطعنامه رای موافق بدهند.
مریم رجوی، رئیس شورای ملی مقاومت ایران، از تصمیم سازمان ملل متحد تمجید کرد: «تصویب این قطعنامه در محکومیت نقض سیستماتیک و وخیم حقوق بشر توسط حاکمیت دینی بر ایران، بار دیگر نشان می دهد که این رژیم حقوق بنیادین مردم را در همه وجوه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به صورت فاحشی لگدکوب می کند. رژیمی که هیچ سنخیتی با قرن بیست و یکم ندارد و باید از جامعه جهانی طرد شود.»
اعتراض ها در ایران در پی شکایات کارگران، رانندگان کامیون و معلمان به افزایش فزاینده قیمت ها و عدم کفایت دستمزدها در اقتصاد راکد ایران دوباره از سر گرفته شده است.
خروج پرزیدنت ترامپ از توافق هسته ای ایران موجب افول شرایط اقتصادی در ایران شده است.
رئیس جمهوری آمریکا تهدید کرده است هر کس به تجارت با تهران ادامه بدهد با عواقب ناخوشایندی روبرو خواهد شد.