گزارشی از ریک گلدستون در روزنامه نیویورک تایمز
بستگان آمریکایی های زندانی در ایران از دولت ترامپ تقاضا دارند عزیزانشان را فراموش نکنند. با خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران سرنوشت آن ها در ابهام بیشتری فرو رفته است.
توفیق پرزیدنت ترامپ در آزادی زندانیان آمریکا در کره شمالی و ناکامی او در انجام اقدام مشابهی در ایران از پیچیدگی روابط آمریکا با این دو کشور حکایت دارد.
دست کم پنج شهروند آمریکایی که چهار نفر از آن ها تابعیت دوگانه آمریکایی و ایرانی دارند در زندان های ایران در حبس هستند.
بابک نمازی که پدر و برادرش دوره ۱۰ سال زندان خود را به اتهام جاسوسی سپری می کنند می گوید در ملاقات با دو مقام ارشد کاخ سفید بر نگرانی های خانواده شان تاکید گذاشته است: «به من اطمینان داده شد که برای دولت خانواده من و پرونده دیگر گروگان ها از بالاترین اولویت برخوردار است. تمام آن چه برای من مهم است بازگشت سالم و سریع خانواده ام است.»
جَرِد گِنزِر، وکیل خانواده نمازی، که در این دیدار در کاخ سفید همراه بابک نمازی بوده است می گوید «آن چه خانواده نمازی می خواهد این است که آقای ترامپ به وعده ای که داده است متعهد بماند؛ نه چیزی بیشتر نه چیزی کمتر.»
جرد گنزر و بابک نمازی از موفقیت وزیر خارجه آمریکا در بازگرداندن سه گروگان آمریکایی از کره شمالی ابراز خشنودی کردند. آن ها درباره تاثیر خروج آمریکا از برجام بر تلاش ها برای آزادی زندانیان آمریکایی اظهار نظری نکردند. اما جرد گنزر گفت مساله زندانیان باید امری جدا باشد و مبادله زندانیان آمریکایی و ایرانی امری ممکن بوده است.
در حال حاضر باقر نمازی ۸۱ ساله دیپلمات پیشین یونیسف، پسرش سیامک نمازی ۴۶ ساله مشاور تجاری؛ کارن وفاداری ۵۶ ساله گالری دار؛ مراد طاهباز ۶۲ ساله فعال محیط زیست؛ ژیو ونگ ۳۷ ساله دانشجوی دکترا دانشگاه پرینستون در ایران زندانی هستند.
رابرت لوینسون ۷۰ ساله افسر پیشین اف بی آی سال ۲۰۰۷ در ایران ناپدید شد.