یادداشتی از رابین رایت در نشریه نیویورکر
نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری، در تهران، درباره اعتراض زنان به حجاب اجباری می گوید: «پیام خیلی روشن و مشخص است؛ این که زنان می خواهند خودشان انتخاب کنند حجاب داشته یا نداشته باشند. این یک جنبش نافرمانی مدنی است. زنان می دانند قانون کشور در باره حجاب چیست و بر این مبنا تصمیم به اعتراض گرفته اند.»
از زمان آغاز اعتراضات بیست و نه زن از جمله ویدا موحد و نرگس حسینی به دلیل از سر برداشتن حجاب شان دستگیر شده اند. اتهام ها علیه نرگس حسینی می تواند تا ده سال زندان برای او به همراه داشته باشد.
نسرین ستوده، وکیل نرگس حسینی که در زندان قرچک ورامین زندانی است، گفت: «او با حجاب اجباری مخالف است و اعتراض به آن را حق خود می داند.» برای نرگس حسینی وثیقه ای بسیار سنگین تعیین شده ولی او حاضر به ابراز ندامت نیست.
محمد جعفر منتظری، دادستان کل ایران، ابتدا اعتراضات را «بچه گانه» و «بسیار جزئی و غیرقابل توجه» توصیف کرد و گفت «از روی القائاتی است که از خارج کشور می شود».
دادستان کل ایران تاکید کرد اکثریت زنان ما «یا محجبه چادری هستند یا حجاب اسلامی درستی دارند».
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، این هفته یک گزارش دولتی را منتشر کرد که سه سال پیش توسط «مرکز مطالعات استراتژیک» تهیه شده بود و نشان می دهد تقریبا نیمی از پرسش شوندگان ایرانی خواهان حجاب اختیاری اند.
نسرین ستوده که خودش برای دفاع از فعالان حقوق بشر به شش سال زندان محکوم شده بود می گوید به باور او رییس جمهور «می خواهد در کنار طرفداران حجاب اختیاری قرار داشته باشد.»
مردان هم به این کارزار نافرمانی زنان پیوسته اند. حسین وحدانی، نویسنده ایرانی، در توییتی نوشته است: «چه باشکوه و معنادار است که کلید رهایی این سرزمین از استبداد، در دست این زنان جوان باشد.»