یادداشتی در واشنگتن تایمز از کلیفورد می، رییس بنیاد دفاع از دموکراسی ها
پانزده سال پیش، ریچارد آرمیتج، قائم مقام وزارت خارجه آمریکا، حزب الله را «تیم درجه یکی از تروریست ها» عنوان کرد. او القاعده را دارای توانی کمتر عنوان کرد.
در هر صورت، قائم مقام وقت وزیر خارجه آمریکا اطمینان داشت که جنگ با تروریسم به شکست هر دو می انجامد: «به نوبت زمین شان خواهیم زد.»
هنوز چنین نشده است. القاعده کمتر از گذشته در اخبار دیده می شود ولی به طور مداوم و استراتژیک رشد و گسترش یافته است.
حزب الله لبنان ابتدا در سال ۱۹۹۷ از سوی دولت آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی شد. کانادا، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج فارس و دیگران هم موضعی مشابهی در برابر این گروه اتخاذ کردند. اما حزب الله همچنان قدرتمند است.
جان برنن، مشاور امنیت ملی و ضد تروریسم پرزیدنت اوباما، در سال ۲۰۱۰، حزب الله را «سازمانی بسیار جالب» توصیف و اذعان کرده بود که «عناصری در حزب الله حقیقتا مایه نگرانی ما هستند»، اما ادعا می کرد که «عناصر میانه رویی» را در آن گروه شناسایی کرده است.
حزب الله سال ها جناح مهمی در دولت لبنان بود. امروز، عملا دولت لبنان را کنترل می کند. نیروهای مسلح لبنان ضعیف تر از شبه نظامیان حزب الله و به شکل فزاینده ای مطیع آن ها هستند.
حزب الله از حاکمان مذهبی ایران منابع مالی، تسلیحات و دستور کار دریافت می کند. این گروه شیعه ی عرب مانند مذهبیون حاکم بر ایران سال ها است که شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسراییل» سر می دهد.
حسن نصرالله، رهبر حزب الله، از سال ۱۹۹۲ حمایت خود را از تشکیل یک «جمهوری اسلامی بزرگ» ابراز کرده است که در راس آن یک «ولی فقیه» باشد. به عبارت دیگر او از امپریالیسم ایرانی استقبال می کند.
نیروهای حزب الله از سال ۲۰۱۳ در جنگ سوریه به عنوان مهره سپاه پاسداران جنگیده اند تا به بشار اسد کمک کنند. این تلاش ها با حمایت نظامی مضاعف روسیه دیکتاتور را در قدرت نگاه داشته است.
اما تروریسم کاری است که حزب الله در آن سرآمد است و از دهه هشتاد میلادی مسول حملات متعددی علیه آمریکا و اسراییل بوده است.
حزب الله در سال های اخیر در پی فرصت های تازه در حال شکل دادن به اتحادهایی با گروه های بین المللی جرایم سازمان یافته مشخصا کارتل های مواد مخدر در آمریکای لاتین بوده است.
نهادهای اطلاعاتی و انتظامی آمریکا از این فعالیت ها اطلاع پیدا کردند و «پروژه کاساندرا» را برای مبارزه با ائتلاف تروریست های بین المللی، قاچاقچیان مواد مخدر، فروشندگان تسلیحات و پولشویان آغاز کردند.
جاش مه یر اخیرا در پولیتیکو گزارش داد این کارزار تا پیش از این که پرزیدنت اوباما در برابر فعالیت هایش مانع تراشی کند به پیشرفت های چشمگیری دست پیدا کرده بود.
بنا بر گزارش جاش مه یر، دولت اوباما این کار را برای پرهیز از آسیب زدن به توافق هسته ای با ایران در حالی انجام داد که آن ها کوکائین به داخل آمریکا قاچاق می کردند.
جف سشنز، وزیر دادگستری آمریکا، هفته گذشته تشکیل «تیم فعالیت های مالی و قاچاق و تروریسم حزب الله» را اعلام کرد. سشنز گفت هدف این است که «تحقیقات پروژه کاساندرا و تحقیقات مرتبط در گذشته یا حال حاضر از منابع و توجه لازم برخوردار شوند».
پانزده سال پیش، دولت آمریکا اطمینان خاطر داشت که می تواند مهلک ترین سازمان تروریستی جهان را ناکار کند. آن ماموریت هنوز تحقق نیافته است.
دولت کنونی نگاه واقع بینانه تری به آن هایی دارد که خود را سنی یا شیعه جهادی می خوانند. ما در آن چه «جنگ با تروریسم» توصیف می شد پیروز نشده ایم اما دست کم به میدان مبارزه برگشته ایم.