لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۶

ابوالحسن بنی صدر: دولت ایران نیاز دارد مردم خود را بترساند


سعید مرتضوی دادستان سابق تهران در کنار احمدرضا رادان پیش از اعدام یک متهم در تهران خود را مرتب می کند - ۲ اوت ۲۰۰۷
سعید مرتضوی دادستان سابق تهران در کنار احمدرضا رادان پیش از اعدام یک متهم در تهران خود را مرتب می کند - ۲ اوت ۲۰۰۷

جمهوری اسلامی روز سه شنبه اعلام کرد که مردی ایرانی را اعدام کرده است که به گفته مقامات، برای سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد کار می کرده است. دفتر دادستاتی در ایران می گوید که وی اطلاعات طبقه بندی شده درباره سیستم موشکی سپاه، پایگاه های نظامی و هواپیماهای مختلف را تحویل موساد داده است.

علی اکبر سیادت در اولین ساعات روز سه شنبه اعدام شد. خبر اجرای این اعدام از طریق دفتر دادستانی تهران اعلام شد. عباس جعفری دولت آبادی، به تلویزیون دولتی ایران پیشتر گفته بود که سیادت، به تحویل اطلاعات محرمانه به جاسوس های اسراییلی متهم است.

علاوه بر آقای سیادت، مقامات تهران علی صارمی را نیز اعدام کردند. مسوولان جمهوری اسلامی او را به عضویت در «سازمان مجاهدین خلق» متهم کردند.

اعدام علی صارمی و علی اکبر سیادت چند روز پس از آن صورت گرفت که جمهوری اسلامی، در پی اعتراضات بین المللی اعدام یک دانشجوی کرد را در روز یکشنبه به تاخیر انداخت. حبیب الله لطیفی، متهم به عضویت در گروه جدایی طلب پژاک شده است.

شبکه تلویزیونی العربیه گزارش داده است که ایران تقریبا ۱۷۱ نفر را از آغاز سال ۲۰۱۰ اعدام کرده است. کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران نیز ادعا کرده است که ۳۰۰ نفر اوایل سال جاری، در زندان وکیل آباد مشهد بطور مخفیانه اعدام شدند.

رییس جمهوری سابق ایران، ابوالحسن بنی صدر به صدای آمریکا توضیح می دهد که چرا دولت ایران دست به این سرکوب ها می زند. او می گوید به دنبال تصمیم مقامات برای قطع یارانه کالاهای مصرفی، دولت ایران در داخل با مشکلات جدی روبرو شده است. قطع یارانه ها به افزایش تورم منجر شده و دولت فضای شهرها را به اردوگاه های نظامی تبدیل کرده تا از شکل گیری واکنش همگانی جلوگیری کند.

به گفته ابوالحسن بنی صدر، دولت ایران نیاز دارد مردم خود را بترساند تا با این وضعیت مقابله کند. او می گوید اعدام مردی که متهم به جاسوسی برای موساد می شود، هر چند هیچکس هم از این ادعای دولت مطمئن نیست، عمل ساده ای است که تحت عنوان میهن پرستی توجیه می کنند.

نمایش قدرت

میر جاودانفر، از مرکز تجزیه و تحلیل اقتصاد و سیاست خاورمیانه در تل آویو نیز با این نظریه موافق است که دولت ایران سعی دارد از طریق اعدام ها، تصویری از قدرتمندی خود به نمایش بگذارد.

جاودانفر می گوید:« این امر محتمل است که این یک نمایش قدرت توسط دولت ایران است، برای اینکه احساس ضعف می کند و احساس می کند از واکنش محکم جامعه بین الملل نسبت به مسئله حقوق بشر تهدید شده است، و اکنون می خواهد در جاهای دیگر نمایش قدرت دهد، و دو اتهامی که جامعه بین الملل حاضر نیست با آن مقابله کند، یکی این است که کسی مامور موساد باشد و یا اینکه عضو سازمان مجاهدین خلق»

علیرضا نوری زاده از مرکز پژوهشهای ايران و عرب در لندن می گوید سوالات جدی در مورد ادعای دولت ایران درباره اینکه سیادت مامور موساد بوده وجود داد. او می گوید:« به نظر من از آنجایی که حکومت ایران مجبور شد اعدام دانشجوی کرد و حکم سکینه محمدی آشتیانی را عقب بیاندازد، اکنون فقط سعی می کند که بگوید ما کنترل امور را در دست داریم، ما قدرتمند هستیم و هر کاری که بخواهیم انجام می دهیم، و هیچکس نمی تواند جلوی ما را بگیرد و فشار سازمان ها و دولت های غربی باعث نمی شود ما امتیاز دهیم.»

آقای بنی صدر همچنین به این نکته اشاره می کند که دولت جمهوری اسلامی از زمان قطع یارانه کالاهای اساسی نظیر بنزین و برنج، آنچنان تحت فشار بوده است که بر اساس گزارش ها، مجبور شده است ماموران خود را ۷۴۰ هزار بار برای بازرسی و بررسی موارد گزارش شده افزایش قیمت ها اعزام کند.

XS
SM
MD
LG