لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۳

واکنش وزیر خارجه آلمان به اقدام هسته‌ای ایران: اقدام تهران به خطر انداختن توافق هسته‌ای است


وزیر خارجه آلمان می‌گوید اقدام جمهوری اسلامی برای استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته و سرعت بخشیدن به روند تولید اورانیم غنی‌سازی شده می‌تواند توافق هسته‌ای ایران با قدرتهای جهانی موسوم به برجام را به خطر بیاندازد.

به گزارش آسوشیتدپرس، هایکو ماس در یک کنفرانس خبری به گزارش ها درباره اقدام جمهوری اسلامی واکنش نشان داد و آن را غیرقابل قبول نامید.

آقای ماس در مجارستان گفت که این اقدام جمهوری اسلامی به مثابه به خطر انداختن توافق هسته‌ای است.

پیشتر علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی، خبر داده بود که ایران قصد دارد از سانتریفیوژهای پیشرفته برای افزایش روند غنی سازی استفاده کند.

روز دوشنبه، سخنگوی اتحادیه اروپا در نخستین واکنش به تصمیم جدید ایران برای استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته، گفت تا زمانی که جمهوری اسلامی به توافق هسته‌ای پایبند باشد، این اتحادیه نیز به این توافق پایبند است.

مایا کوتسیانچیچ، سخنگوی کمیسیون اروپا، روز دوشنبه ۱۳ آبان در یک کنفرانس خبری درباره اقدام امروز ایران گفت که این توافق «مربوط به امنیت ما است و توافقی نیست که فقط برای امنیت منطقه و اروپا اهمیت داشته باشد، بلکه برای امنیت کل دنیا است.»

به گزارش آسوشیتدپرس، خانم کوتسیانچیچ در بخش دیگری از سخنانش گفت که پایبندی اتحادیه اروپا به توافق به «پایبندی کامل ایران» وابسته است.

پیشتر، شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز در گزارشی به اظهارات مقامات جمهوری اسلامی درباره اقدام جدید آنها در نقض برجام پرداخته است.

فاکس نیوز روز دوشنبه ۱۳ آبان نوشت، در حالی که معترضان اسلام‌گرا در خیابان‌ها فریاد «مرگ بر آمریکا» سر داده بودند رژیم ایران گستاخانه از نقض جدید توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ خبر داد.

به نوشته این شبکه تلویزیونی، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که ۶۰ سانتریفیوژ پیشرفته خود را مورد بهره‌برداری قرار می‌دهد و این بدان معنی است که جمهوری اسلامی دو برابر مقدار مجاز در توافق هسته‌ای چهار سال پیش، به تولید مواد لازم برای تولید بمب هسته‌ای خواهد پرداخت.

در حالی که پیشتر برخی کشورهای عضو توافق هسته ای با ایران هشدار داده بودند که اگر جمهوری اسلامی قصد تولید سلاح هسته‌ای داشته باشد، می‌تواند در مدتی کمتر از یک سال مواد لازم را تهیه کند، به کارگیری این سانتریفیوژهای پیشرفته و سریع می‌تواند این مدت را به مقدار زیادی کاهش دهد. جمهوری اسلامی ایران مدعی است که برنامه هسته‌ای این کشور صلح آمیز است.

جمهوری اسلامی ایران در شش ماه اخیر در دو مورد دیگر نیز برجام را نقض کرده بود. ابتدا ایران کار نصب سانتریفیوژهای پیشرفته را آغاز و کمی بعد استفاده از آن و افزایش غنی سازی را شروع کرد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشتر گفته بود که اقدامات ایران ناقض تعهدات ایران در پیمان هسته ای برجام به شمار می رود.

پرزیدنت ترامپ پس از خارج کردن آمریکا از توافق اتمی موسوم به برجام، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را بازگرداند. همچنین دولت پرزیدنت ترامپ در راستای سیاست فشار حداکثری، تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال کرده است.

با افزایش تحریم های آمریکا علیه ایران، تهران نیز گام به گام تعهدات خود در برجام را نقض کرده است. کشورهای اروپایی که تلاش کرده اند پیمان هسته ای برجام را حفظ کنند، از تهران خواسته بودند از نقض بیشتر مفاد برجام خودداری کند.

در حال حاضر صنایع نفت ایران به طور کامل از سوی آمریکا تحریم شده است. همچنین بخش‌هایی از صنایع پتروشیمی ایران و همچنین خرید و فروش برخی فلزات تحریم شده است.

ایالات متحده آمریکا همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده و متعاقب آن بخش‌های دولتی ایران که با سپاه در تماس هستند را به تدریج به فهرست تحریم‌ها اضافه کرده است.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG