وزیر امور خارجه ایران که به چین سفر کرده است هدف از سفر خود را گفتگو درباره روابط دوجانبه سیاسی و همچنین نحوه اجرایی شدن توافقات تهران و پکن در خصوص همکاریهای اقتصادی عنوان کرد.
این در حالی است که به نوشته مجله فارین پالیسی، افزایش همکاری امنیتی چین و ایران تهدیدی جدی برای منافع امنیتی ایالات متحده، اسرائیل و کشورهای عرب خلیج فارس است.
به گزارش خبرگزاریهای ایران، حسین امیرعبداللهیان که در راس هیاتی سیاسی به دعوت همتای چینی خود به آن کشور سفر کرده گفت درباره «موضوعات متنوع دوجانبه و بینالمللی و همچنین آخرین وضعیت برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله دو کشور» بحث و گفتگو خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اظهاراتی درباره دستور کار مذاکراتش با وزیر خارجه چین گفت: «ما در پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و چین هستیم.»
وی با بیان اینکه در چهار ماه گذشته بیش از هفت بار بین وزیر خارجه چین و او تماسها و دیدارهایی انجام شده و در سطح روسای جمهور نیز «تماسها و ارتباطات خیلی روان انجام میشود،» گفت: این نشانگر اهمیت و رشد و توسعه روابط دو کشور است و در دولت جدید هم با شتاب بیشتر روابط روبرو هستیم.
نشریه آمریکائی فارین پالیسی در گزارشی در این باره گفت شراکت استراتژیک ۲۵ ساله که پکن و تهران ماه مارس گذشته امضا کردند مزایای بزرگی را برای دو دشمن ایالات متحده که در مخالفت با ایالات متحده و حاکمیت قانون متحد شده اند، فراهم می کند. چین با ایجاد روابط با ایران، جای پای خود را در خاورمیانه تقویت می کند، ایالات متحده را تضعیف می کند و دسترسی به نفت و سایر کالاهای مهم ایران را تضمین می کند. ایران به نوبه خود میلیاردها دلار سرمایه گذاری در انرژی و زیرساخت های چین را دریافت خواهد کرد که اثربخشی تحریم های ایالات متحده علیه رژیم را کاهش خواهد داد.
بلومبرگ نیز در گزارشی در همین زمینه ضمن اشاره به آخرین گزارش بانک جهانی درباره جمهوری اسلامی می گوید دولت ایران دوست دارد در برابر تحریم ها به خوداتکایی ببالد، اما در واقعیت، رژیم تهران با تورم افسارگسیخته، بیکاری و سایر بدبختیها دست و پنجه نرم می کند.