پس از انتقادهای فراوان به غیبت مناف هاشمی استاندار گلستان در بحران سیلزدگی این استان، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری ایران او را برکنار کرد.
رسانههای ایران عصر شنبه سوم فروردین گزارش دادند که معاون اول رئیس جمهوری ایران که به استان گلستان سفر کرده بود، در شورای هماهنگی مدیریت این استان گفت «اصلا قبول ندارم مدیری که مسئولیت دارد در سختترین شرایط در محل نباشد.»
تصاویری نیز از این جلسه منتشر شده که نشان میدهد مناف هاشمی پس از برکناری از استانداری گلستان، به جلسه وارد شده است.
همچنین وزارت کشور اعلام کرده که «میرمحمد غراوی» با حکم وزیر کشور به عنوان سرپرست استانداری گلستان منصوب شده است. آقای غراوی معاون مناف هاشمی در استانداری گلستان است و معاون علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی در دولت دهم نیز بوده است.
با این حال این انتصاب انتقادهای بسیاری را در شبکههای اجتماعی به همراه داشته است.
گفته میشود میرمحمد غراوی از جمله کسانی بوده که در تخریب باغات تهران در زمان تصدی گری معاونت وزارت راه و شهرسازی نقش داشته است.
یاشار سلطانی روزنامه نگار در کانال تلگرامی خود نوشت، «در تمام باغاتی که در تهران تخریب شد، امضای میرمحمد غراوی پای تمام مصوبات فاجعه آفرین کمیسیون ماده ۵ بود. حتی کار به جایی رسید که جنبش عدالتخواه علیه وی اعلام جرم هم کرد.»
انتصاب غراوی به عنوان سرپرست استانداری گلستان در شرایطی است که یکی از دلایل اصلی جاری شدن سیل در شهرهای شمالی ایران تخریب روزانه ۱۲۳ هکتار از جنگلهای این مناطق عنوان میشود.
ماجرایی که به گفته یاشار سلطانی در سال ۹۵ دولت لایحه تنفس جنگل را به مجلس برده و خواهان توقف برداشت از جنگلها بوده، اما با مخالفت امام جمعههای گلستان، مازنداران و گیلان روبرو شده است.
پس از بارندگیهای شدید در روزهای پایانی اسفند ۹۷، آب سدهای گلستان ۲ و بوستان در مناطق بالادستی موجب بالا آمدن آب در گرگان رود شد و همه شهرها و روستاهای حاشیه این رودخانه را به دلیل حجم فراوان آب دچار سیل ویرانگر شدند.
با این حال استاندار گلستان که در زمان آغاز سیل در ایران حضور داشته با موافقت وزارت کشور به مرخصی خارج از ایران رفته بود. سفری که ابتدا اعلام شد به دلیل مشکلات خانوادگی بوده و بعد گفته شد که مناف هاشمی برای درمان به خارج از ایران رفته است.
وقوع سیلاب در استان گلستان در نبود مدیریت بحران به موقع و امدادرسانی، باعث تخریب و ویرانیهای گسترده در این استان شده است به طوری که به بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی در گلستان خسارت وارد شده و دو سوم شهر «آققلا» به زیر آب رفته است.
در روزهای گذشته نیز گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و همچنین روایتهای شاهدان عینی در شبکههای اجتماعی، از حجم بالای خرابیها و مشکلات و عدم حضور به موقع نهادهای مسئول حکایت دارد.