با افزایش بحثها پیرامون رفع فیلترینگ اینترنت در ایران، اختلافات میان حامیان و مخالفان این تصمیم در جمهوری اسلامی شدت گرفته و هر دو گروه در تلاش برای پیشبرد مواضع خود، به نوعی در حال زورآزمایی سیاسی هستند.
در حالی که ائمه جمعه، اعضای شورای عالی فضای مجازی و شماری از نمایندگان مجلس منتقد و مخالف هرگونه رفع محدودیتهای جاری اینترنتی در ایران هستند، نمایندگان دولت پزشکیان سعی میکنند موضوع رفع فیلترینگ را خواسته جدی دولت چهاردهم نشان دهند.
در تازهترین مورد ستار هاشمی، وزیر ارتباطات دولت پزشکیان روز شنبه ۳ آذرماه، موضوع فیلترینگ را «دغدغه همه مردم» دانست و گفت: «فیلترینگ ابعاد مختلفی دارد و ما در دولت و وزارت ارتباطات به صورت جدی این موضوع را دنبال میکنیم. فیلترینگ باعث شده کیفیت شبکههای ما کاهش پیدا کند و این کاهش هم قابل ملاحظه بوده است.»
او ضرر فیلترینگ برای کشور را ۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: «استفاده از فیلترشکنها باعث شده شبکه اینترنت ایران، یکی از شبکههای آلوده جهان قلمداد شود و همزمان یک فضای اقتصادی غیرشفاف با چند ده هزار میلیارد تومان نیز شکل بگیرد که خیری در آن نیست.»
این در حالی است که امام جمعه قم، فضای مجازی را «یک جنگ اعلام نشده» توصیف کرد.
علمالهدی امام جمعه مشهد هم رفع فیلترینگ را معادل «ارتجاع» دانست و گفت: «وقتی فضای مجازی آزاد شود و زمینه گسترش فساد در دسترس جوان قرار گیرد، ارتجاع از این مسائل شروع میشود و به نقطهای میرسد که جامعه ما به جامعه قبل از انقلاب بازگردد.»
شماری از نمایندگان مجلس هم معتقدند که رفع فیلترینگ مساله مردم نیست و مطرح کرد که طرح رفع مشکلات رجیستری، واردات آیفون و فیلترینگ مسائل حاشیهای است که باعث میشود مسائل اصلی جامعه دیده نشود.
بررسیها نشان میدهد که ایران در نیمه اول سال ۲۰۲۴ با ۳,۵ میلیون دلار زیان، در جایگاه دوازدهمین کشور متضرر جهان از نظر محدودیتهای ایجاد شده برای اینترنت قرار گرفته است.
به گزارش خانه آزادی، جمهوری اسلامی ایران بعد از میانمار و چین سومین سانسور کننده اینترنت در جهان است.