لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۹

به رغم ابهام در پرونده درویش گنابادی، «محمد ثلاث» امروز اعدام شد


آقای ثلاث ۵۰ ساله، اتهام قتل را رد کرده بود.
آقای ثلاث ۵۰ ساله، اتهام قتل را رد کرده بود.

با وجود ابهام در پرونده محمد ثلاث، درویش گنابادی در موضوع زیر گرفتن چند مامور نیروی انتظامی، مقام های قضایی ایران می گویند او روز دوشنبه ۲۸ خرداد اعدام شد.

زینب طاهری، وکیل آقای ثلاث روز دوشنبه در توئیتر نوشت جسد وی در قبرستانی در بروجرد دفن شده است. به گفته خانم طاهری این دفن بدون اجازه خانواده و با حضور ۲۰۰ مامور ضد شورش برگزار شد.

اعدام این درویش گنابادی بعد از اعتراض های گسترده به مبهم بودن پرونده و اعتراض نهادهای حقوق بشری صورت گرفت.

تجمع درویشان گنابادی مقابل کلانتری پاسداران روز ۱۴ بهمن ماه سال گذشته در اعتراض به بازداشت یک درویش سالمند، با دخالت ماموران لباس شخصی و نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد. در جریان این درگیری‌ها چند مامور پلیس و بسیج کشته، و صدها درویش گنابادی بازداشت شدند.

آقای ثلاث متهم بود با یک اتوبوس به صف ماموران زده و موجب مرگ سه نفر شده است.

کمی بعد او را در حالی که مجروح بود در تلویزیون حاضر کردند و او اظهارات مبهمی داشت که مقام‌های دولتی مدعی شدند اعتراف به این اقدام است. با این حال دراویش گنابادی اصرار داشتند او قبل از حادثه بازداشت شده بود.

دختر و پسر این درویش محکوم به اعدام روز شنبه ۲۶ خرداد در یک ویدیوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی بار دیگر بر بی‌گناهی پدر خود تاکید کردند و از همه مجامع داخلی و بین‌المللی خواستند که از هیچ تلاشی برای اعاده دادرسی پرونده او فروگذار نکنند.

نرگس ثلاث، دختر این درویش محکوم به اعدام روز شنبه در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت که اعاده دادرسی پرونده او بار دیگر ثبت خواهد شد.

اواخر روز شنبه مسئولان زندان از خانواده محمد ثلاث خواسته بودند برای آخرین دیدار، به ملاقات او بروند. پیشتر وکیل محمد ثلاث، اعلام کرده بود که ماموران موکل او را به شدت کتک زده و وادار به اعتراف علیه خود کردند.

در همین رابطه، کسری نوری، از درویشان زندانی، در یک فایل صوتی از تحصن درویشان محبوس در زندان بزرگ تهران، در اعتراض به حکم اعدام محمد ثلاث و بی عدالتی در رسیدگی به پرونده درویشان، خبر داد.

سرکوب و زندانی کردن درویشان گنابادی انتقاد نهادهای مدافع حقوق بشر و وزارت خارجه آمریکا را به دنبال داشت. شاهزاده رضا پهلوی نیز از جمله کسانی بود که به حکم ثلاث اعتراض کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG