لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۸

ایران در آستانه انتخاباتی فعلا بی تحرک


در ایران، ثبت نام نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از فردا، دوشنبه، آغاز می شود. پیش از این قرار بود انتخابات شوراها در سال ۹۰ برگزار شود، اما بعد از اعتراضات جنجالی سال ۸۸، حکومت ایران با تمدید دوره شوراهای فعلی، دو سال این انتخابات را عقب انداخت.

انتخابات چهارمین دوره شوراهای شهر و روستا، ۲۴ خرداد همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود – ا نتخاباتی با نامزد های بسیار. حدود دویست هزار نفر به عنوان اعضای شوراها در شهرها، بخشها و روستاهای ایران انتخاب خواهند شد.

این چهارمین انتخابات شوراهاست. دوره فعلی از سال ۸۶ شروع شد و باید سال ۹۰ تغییر می کرد اما حساسیت های باقیمانده از اعتراضات به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، مسولان جمهوری اسلامی را برآن داشت که با تصویب قانونی، دوره فعلی شوراها را تمدید کنند تا انتخابات بعدی آن روز ۲۴ خرداد ۹۲، با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود.

اختیارات شوراها تنها در حد مدیریت شهری و روستایی ست. انتخاب شهردار یا دهدار و همچنین تصویب بودجه شهرداری و دهداری ها، مهمترین کار این شوراهاست.

گرچه کمتر از دو ماه به انتخابات مانده و فضای سیاسی ایران به نسبت سالهای گذشته، تحرک کمتری را شاهد است، با این حال روزنامه بهار از آخرین صف بندی نامزدهای انتخابات شوراها خبر داده است.

بنوشته این روزنامه، چهره هایی چون نعیمه اشراقی نوه آیت الله خمینی، محسن هاشمی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد باقرنوبخت ، نماینده سابق مجلس و مرتضی حاجی، وزیر آموزش و پرورش دولت خاتمی از جمله نامزدهای احتمالی نزدیک به اصلاح طلبان در انتخابات شوراها هستند.

در حال حاضر چهره های نزدیک به دولت احمدی نژاد اکثریت شوراها در تهران و برخی شهرهای بزرگ را در دست دارند.

مثل دوره های گذشته، روزنامه های ایران از احتمال نامزدی برخی چهره های سینمایی و ورزشی مانند هدیه تهرانی ، علی دایی و حسین رضا زاده، برای ورود به شورای شهر تهران خبر داده اند.

اولین انتخابات شوراها، سال ۷۷ برگزار شد.

در انتخابات شوراها، خبری از بررسی صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان نیست و مجلس بررسی صلاحیت نامزدها را عهده دار است.

با اینکه اصلاح طلبان در اولین دوره انتخابات شوراها پیروز شدند اما بعد از آن اصولگرایان که جناحی از نزدیکان آیت الله خامنه ای محسوب می شدند اکثریت شوراها را بدست آوردند.

محمود احمدی نژاد که تا سال ۸۲ چهره ای کمتر شناخته بود، از سوی شورای شهر تهران به عنوان شهردار انتخابات شد و این مقام سکویی برای رسیدن او به ریاست جمهوری در سال ۸۴ شد.
XS
SM
MD
LG