لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۴

روز انتخابات ریاست جمهوری و شوراها


تمدید مدت اخذ رای
براساس اطلاعیه وزارت کشور مدت اخذ رای ابتدا به مدت دو ساعت، یعنی تا ساعت ۸ شب، و سپس دو ساعت دیگر، تا ۱۰ شب به وقت ایران تمدید شد. بنابر این گزارش این تمدید همه حوزه ها در سراسر کشور و نیز حوزه های اخذ رای در خارج از کشور را شامل می شود. علت این امر درخواست های حوزه های انتخاباتی برای تمدید مهلت از وزارت کشور ذکر شده است.

تعداد واجدان شرایط شرکت در انتخابات
به گزارش خبرگزاری فارس، مصطفی محمد نجار وزیر کشور کل واجدان شرایط رای دادن در ایران را حدود ۵۰ میلیون و ۴۷۰ هزار نفر اعلام کرد. به گفته او تعداد رای اولی ها در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری ایران یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر است. محمد نجار همچنین تعداد حوزه های رای گیری را در سراسر کشور ۶۰ هزار شعبه اعلام کرد. او بی آن که زمانی را برای اعلام نتیجه انتخابات معین کند آن را سریع تر از گذشته دانست.

نظارت بر انتخابات
سخنگوی شورای نگهبان امروز به خبرنگاران گفت در صورتی که دستگاه های دیگر در روند نظارت بر انتخابات دخالت کنند شورای نگهبان از آن جلوگیری خواهد کرد. او به نام نهاد یا دستگاهی اشاره نکرد. به گزارش خبر آنلاین، عباسعلی کدخدایی گفت برای هر صندوق ۳ تا ۵ ناظر انتخاباتی تعیین شده که در پای صندوق های رای حضور دارند. او افزود بنابه قانون انتخابات مسئولیت تایید صحت انتخابات برعهده شورای نگهبان است. عباسعلی کدخدایی از نامزدها خواست درباره نتیجه انتخابات گمان زنی نکنند و آن را تخلف دانست.

حمله به سایت ها در فضای مجازی
گروهی که خود را ارتش سایبری ایران می نامد ۱۳ سایت و وبلاگ را هک کرده است. به گزارش خبرگزاری مهر، این سایت ها نزدیک به مخالفان جمهوری اسلامی بوده اند. سایت هایی چون عدالت برای ایران، راه آزادی، الاهواز، استان بان، ایران گلوبال صدای اهواز و چند سایت دیگر.

روز پنجشنبه نیز چند سایت دیگر مانند خودنویس، کمپین حامیان حقوق بشر، روزنه، رسا تی. وی.، سحام نیوز، جبهه ملی و غیره هدف حمله گروهی که خود را « جهاد گمنام مجازی » نامیده است قرارگرفت.

در همین حال سایت حسن روحانی نیز از دسترس خارج شد. به گزارش جرس، وزارت کشور علت این اقدام را تشویق به جمع آوری اطلاعات درمورد ارای رای دهندگان توسط این سایت اعلام کرده است.

شب گذشته ستاد حسن روحانی از مردم خواسته بود پس از انداختن رای خود به صندوق اطلاعات مربوط به خود و صندوق رای را در سایتی که نشانی آن داده شده بود وارد کنند.علت این اقدام جلوگیری از تخلف و تقلب در آرا بود.

سایت فردا وابسته به محمد باقر قالیباف نیز که از نخستین ساعات روز جمعه مسدود شده بود بار دیگر رفع فیلتر شد.

بسته شدن مرزهای سه استان، امنیت یا سرکوب
هم زمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران مرزهای سه استان ایلام، کرمانشاه و آذربایجان غربی بسته شد. به گفته معاون امنیت انتظامی وزارت کشور این اقدام برای حفظ امنیت و جلوگیری از ایجاد اختلال در انتخابات صورت گرفته است. او افزود: «اگر احساس کنیم جایی مشکل وجود دارد در آن منطقه مرزها را خواهیم بست». علی عبداللهی تاکید کرد که هیچ اقدام ضدامنیتی که روند انتخابات را مختل کند مشاهده نشده است. او گفت برای کنترل امنیت در روز انتخابات در مورد کسانی که سابقه جرم، شرارت، و تخلف دارند به گفته او «مراقبت های ویژه» به عمل آمده است.

این در حالی ست که احمد شهید نماینده ویژه سازمان ملل در امر حقوق بشر در ایران روز پنجشنبه گفته بود انتخابات ایران نه آزاد و نه عادلانه است. او بر سرکوب روزنامه نگاران و رهبران مخالفان پیشاپیش انتخابات تاکید کرده بود.

حمله به یک فعال انتخاباتی
به گزارش خبرگزاری کار ایران از شیراز، بعد از ظهر روز جمعه یونس مهدی پور، رئیس کمیته تبلیغات ستاد حسن روحانی در شهرستان فسا مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت. این گروه پس از ضرب و شتم وی با پاشیدن اسید به صورت این فعال انتخاباتی موجب سوختگی شدید او شدند. وی به بیمارستان منتقل شده است.

شرکت کنندگان در رای گیری ها
بنا به گزارش خبرگزاری های مستقل از ایران، استقبال مردم از انتخابات بیش از حد انتظار بوده است. در این میان حوزه های رای گیری علاوه بر حضور شخصیت های سیاسی نظام، شاهد چهره های مخالف و معترض و داوطلبان رد صلاحیت شده نیز بود.

محمود احمدی نژاد: در حالی که تقریبا همه شخصیت های مهم نظام رای خود را در اولین ساعات انتخابات به صندوق ها انداختند محمود احمدی نژاد تنها یک ساعت به پایان مهلت رای خود را به صندوق انداخت. او در انتخابات دوره های نهم و دهم در اولین ساعات شروع رای گیری به پای صندوق رفته بود. به گزارش الف، امیری فر ، امام جماعت مسجد ریاست جمهوری پس از دادن رای خود، در مورد حضور مشایی و احمدی نژاد برای رای دادن در انتخابات با تاکید بر این که آنها حتما شرکت می کنند گفته است آن دو برای ثبت نام نامزدی ریاست جمهوری نیز در آخرین لحظات در ستاد انتخابات وزارت کشور حاضر شدند.

آیت الله دستغیب: در میان کسانی که در انتخابات شرکت کرده اند می توان از آیت الله دستغیب، از معترضان به حصر مهدی کروبی و میرحسن موسوی و زهرا رهنورد، نام برد. او که همواره این حصر را غیر شرعی اعلام کرده است، درپی حمایت هاشمی و خاتمی از روحانی، گفته بود از نظر آنان پیروی می کند.

ابراهیم یزدی: رهبر نهضت آزادی نیز روز جمعه رای خود را به صندوق انداخت. او در پاسخ به سوال خبرنگاران در باره این که آیا فکر می کند انتخابات به دور دوم کشیده می شود گفت: «به اندازه کافی در دانشگاه اوین کرسی های تکمیلی گذرانده است». او همچنین علت رای دادن خود را تکلیف و حق ملی دانست. آقای یزدی در مورد ویژگی های رئیس جمهور اصلح گفت: «اگر این را بگویم شورای نگهبان رد می کند». او در مورد این سوال که آیا جزو دعوت کنندگان به تحریم انتخابات بوده است یا خیرگفت: «مگر ما مفتی هستیم که فتوا ی تحریم بدهیم». آقای یزدی توقع مردم از رئیس جمهور را صادق بودن او دانست.

علی اکبر ناطق نوری به هنگام دادن رای خود پیش بینی کرد که انتخابات در دور اول پایان یابد.

علی خامنه ای، محمد خاتمی، اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی، محمد رضا عارف، حسن خمینی، نیز جزو کسانی بودند که رای خود را در اولین ساعات به صندوق ها انداختند.
XS
SM
MD
LG