هر نامزد انتخابات مجلس برای پیروزی نیاز دارد در روز رای گیری حداقل یک چهارم کل آرای ماخوذه را از آن خود کند. چنانچه هیچ نامزدی این حداقل را کسب نکند، دو برابر کرسی های آن حوزه رای گیری، در دور دوم رقابت می کنند که در این دور با رای نسبی، بالاترین آرا برنده انتخابات هستند.
رای گیری در انتخابات خبرگان متفاوت است، هرکس که بیشترین رای را کسب کند، برنده انتخابات است. یعنی حتی اگر کسی زیر ۲۵ کل آرا باشد، برنده انتخابات است.
استان تهران با ۸ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۷۷ نفر بیشترین واجد شرایط در انتخابات را دارد و ایلام با ۴۳۴ هزار و ۶۳۶ نفر، کمترین واجد شرایط شرکت در انتخابات را در میان استانهای ایران دارند.
بیشترین مشارکت در انتخابات مجلس در ۱۸ اسفند ۷۴ برای انتخاب مجلس پنجم بود که ۷۱ درصد در ایران در انتخابات شرکت کردند. کمترین مشارکت هم به مجلس اول باز می گردد که تنها ۵۲ درصد در انتخابات ۲۴ اسفند ۵۸ شرکت کردند.
برعکس انتخابات مجلس، در خبرگان، اولین دوره با ۷۷درصد بیشترین مشارکت را داشت. کمترین مشارکت در انتخابات دوره دوم خبرگان بود که ۴۱ درصد شرکت کردند.
پایگاه اطلاع رسانی دولت با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که پاسخ نامزدهایی که در دوره تبلیغات به دولت تهمت و افترا زده اند را پس از برگزاری انتخابات خواهد داد. در این اطلاعیه آمده که دولت تا کنون به خاطر حفظ آرامش فضای انتخابات فقط به ارجاع پرونده به مراجع قانونی بسنده کرده است.
ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی، حزبی که از آن کسی اجازه نامزدی در انتخابات نیافته، در یک پیام ویدئویی گفته در انتخابات باید به لیست اصلاح طلبان رای داده شود. آقای یزدی گفت، در عالم سیاست باید دنبال بد و بدتر باشیم. او گفته این "نسبی گرایی" است.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در پیامی گفته مردم از نوشتن کل اسامی خسته نشوند؛ این چند دقیقه سرنوشتساز است.
میانه روها و اصلاح طلبان معتقد هستند با افزایش مشارکت، نامزدهای آنها شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات جمعه دارند.
تنور داغ انتخابات در شبکه های اجتماعی
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری ایران درباره انتخابات جمعه گفته، دو رکن اصلی تصمیم گیری نظام تعیین تکلیف میشوند و چشم همه دوستان و دشمنان به انتخابات فرداست.