لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۲

انتخابات ایران- اصلاح طلبان و میانه روها، در صدر آرای اعلام شده مجلس و خبرگان

انتخابات مجلس و خبرگان در ایران بعد از شانزده ساعت پایان یافت. در بلاگ زنده صدای آمریکا آخرین خبرها، گزارش‌ها و تحلیل‌ها درباره نتایج انتخابات را پی‌بگیرید:

  • * انتخابات جمعه برای انتخاب نمایندگان مجلس و اعضای مجلس خبرگان رهبری بود.
  • * دولت حسن روحانی خوشبین است با ورود اصلاح طلبان و میانه روها، برخلاف مجلس فعلی، مجلسی همسو تر داشته باشد.
  • * با توجه به سن آیت الله خامنه ای و دوره هشت ساله مجلس خبرگان، به نظر می رسد مجلسی که جمعه انتخاب می شود، رهبر اینده ایران را برمی گزیند.
  • * سر لیست اصلاح طلبان در انتخابات تهران محمدرضا عارف بود. میانه روها در لیستی به نام "صدای ملت"، علی مطهری را سر لیست داشتند و اصولگرایان در تهران، حدادعادل را سر لیست خود قرار دادند.
  • * برخی منتقدان حکومت خواستار مشارکت در انتخابات و عدم رای به گزینه های نزدیک به رهبر مثل جنتی، مصباح و احمد خاتمی شدند.
  • * با پایان رای گیری، شمارش آرا در شعبه های رای گیری آغاز شد.
  • * نتایج اولیه مجلس در تهران نشان می دهد اصلاح طلبان در صدر هستند و غلامعلی حدادعادل و سایر اصولگرایان بعد از سی قرار دارند و شانسی برای راهیابی به مجلس ندارند.
  • * نتایج خبرگان رهبری در تهران نیز نشان می دهد لیست "خبرگان مردم" که مورد حمایت هاشمی بود رای آورده؛ تنها احمد جنتی در رتبه شانزدهم قرار گرفت. محمد یزدی و برخی دیگر از اصولگرایان بین شانزده نفر اول نیستند.

برخلاف صادق لاریجانی که واکنش تندی به پیروزی اصلاح طلبان نشان داد، آیت الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، در پیامی برگزاری انتخابات را تبریک گفت و از آنچه "لبیک عمومی به فراخوان نظام اسلامی" نامید ، تشکر کرد.

پیشتر سپاه پاسداران نیز سپاه پاسداران در بیانیه ای، انتخابات هفت اسفند را "بیعت ناگسستنی مردم با رهبر جمهوری اسلامی ایران نامیده بود.

معاون امنیتی وزارت کشور در نشست خبری خود درباره ابطال صندوق‌های رای در حوزه‌های انتخابیه مشهد و کرج گفت که هیچ صندوقی باطل نشده است.

صادق لاریجانی در حالی از "هماهنگی" اصلاح طلبان با رسانه های آمریکا و انگلیس می گوید که بعد از پیروزی اصلاح طلبان، اکثر مقام های اصولگرا در این باره سکوت کردند. در هفته منتهی به انتخابات، رسانه های اصولگرایان ادعا کردند آمریکا و انگلیس حامی اصلاح طلبان در انتخابات هستند.

صادق لاریجانی اولین مقامی است که بعد از شکست اصولگرایان بار دیگر بحث "نفوذ آمریکا و انگلیس" در انتخابات را مطرح کرد.

آقای لاریجانی یکشنبه گفت، "اصلاح طلبان داخلی در حرکتی کاملاً هماهنگ با رسانه های آمریکا و انگلیس و وهابیت، سعی کردند در برخی از استانها مانع از راهیابی خادمان ملت به خبرگان شوند. واقعاً اینگونه همنوایی با اجانب جزو مصالح نظام است؟!"

در حوزه انتخابیه دورود و ازنا، حسین گودرزی و مجید کیانپور به مرحله دوم راه یافتند. در حوزه انتخابیه چناران و بینالود هم محمد دهقانی نقندر به مجلس راه یافت.

در حوزه انتخابیه رباط کریم و بهارستان حسن نوروزی و ابراهیم نکو به مرحله دوم راه یافتند. در حوزه انتخابیه علی آباد، اسداله قره خانی آلوستانی به مجلس راه یافت.

در حوزه انتخابیه دماوند و فیروزکوه، احمد رسولی نژاد و قاسم میرزایی نیکو مرحله دوم راه یافتند.

در حوزه انتخابیه اردبیل، نمین و سرعین، صدیف بدری، رضا کریمی، محمد فیضی زنگیر و کاظم موسوی به مرحله دوم راه یافتند.

در حوزه انتخابیه بندرعباس و قشم و ابوموسی، حسین هاشمی تختی نژاد، احمد مرادی و محمد آشوری تازیانی به مجلس راه یافتند.

در حوزه انتخابیه فریمان و سرخس، احسان قاضی‌زاده هاشمی به مجلس راه یافت. در حوزه انتخابیه قزوین، البرز و آبیک نیز داود محمدی و حمیده زرآبادی بیشترین رای را به دست آوردند.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG