در شرایطی که تازه ترین گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، در خصوص «نماگرهای اقتصادی سه ماهه چهارم سال ۱۳۸۸» نشان دهنده سیر نزولی تولید، و کاهش صادرات روزانه نفت ایران از سال ۱۳۸۷ تا پایان سال گذشته است.
بر اساس گزارشی که اخیرا خبر آن لاین (۲۴ آبان ماه) منتشر ساخته است.
وضعیت ایران در زمینه سه شاخص نرخ بیکاری، تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی در میان ده کشوری که
بیشترین میزان نفت را در اختیار دارند در بدترین وضعیت قراردارد.
بر اساس این گزارش، ایران در میان ۱۰ کشور نفتی از نظر بیکاری در رتبه دهم ، تولید ناخالص داخلی در جایگاه نهم، و در زمنیه رشد اقتصادی ، در مقام ششم قرار دارد.
فاصله نرخ بیکاری ایران، با امارت متحده عربی که بهترین نرخ بیکاری را در میان ۱۰ کشور صاحب نفت جهان داراست، ۱۲ درصد گزارش شده است.
البته به نوشته خبر آن لاین، «هرچند نرخ بیکاری ایران اصلا مناسب نیست اما همین نرخ بیکاری حدود ۱۵ درصد مدیون فروش نفت خود است.»
البته سید عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با نشریه سوران، درباره تداوم رشد مصرف انرژی در کشور و پیامدهای آن گفت: «مصرف جامعه ما در حوزههای گوناگون پخش، انتقال و تولید حتی در صورت تحقق همه اهداف بالادستی، روند نگرانکنندهای دارد و اگر این روند مصرف انرژی ادامه یابد، کشور به وارد کننده انرژی در ده سال آینده تبدیل میشود.»
در همین حال، عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر کار وامور اجتماعی، در تازه ترین گفت و گو خود با خبرگزاری فارس (۲۴ آبان ماه) در زمینه تدابیر دولت برای ایجاد اشتغال پس از هدفمندی یارانه ها اظهار داشت:
«تدابير براي حل بيكاري بعد از اجراي هدفمندي يارانهها بر اساس يافتهها برنامهريزي خواهد شد و هنوز بسته موردنظر تدارك ديده نشده است ولي طبعا ادامه مسير فعلي خواهد بود كه در فضاي مهياتر انجام خواهد شد.»
با این وجود، خبرگزاری مهر روز یک شنبه ۳۰ آبان ماه، در گزارشی با عنوان «پاسکاری توپ اشتغال بین دستگاه ها» از طرح های اشتغالزایی سخن می گوید،که در بایگانی خاک می خورند.
به گزارش این خبرگزاری، دستگاه های دولتی برای پذیرش مسئولیت اشتغال با یکدیگر تعارف می کنند.
این در حالی است، که به تحلیل اکونومیست انتظار می رود طی ۲ سال آینده نرخ بيكاري در ایران به ۱۵ پانزده درصد افزایش یابد. که حکایت از ادامه سیر صعودی بیکاری در ایران دارد.